Nasmejana Lindsey na slovesnosti v Seulu. Foto: Reuters
Nasmejana Lindsey na slovesnosti v Seulu. Foto: Reuters
Medije trenutno najbolj zanima konec zveze med Tigerjem in Lindsey. Foto: Reuters

"Menimo, da bo resnično izjemna ambasadorka za promoviranje iger v Pjongčangu leta 2018 svetu," je ob novici dejal predsednik organizacijskega odbora OI 2018 Jang Ho Čo. "Zelo je slavna, dobro znana vrhunska smučarka, ampak tisto, kar res občudujem pri njej, sta njena strast in neustrašni duh."

30-letna Vonnova, ki je do zdaj nastopila na trojih olimpijskih igrah, je na slovesnosti v Seulu izrazila hvaležnost in občudovanje. "Zelo ponosna in počaščena sem, da sem bila izbrana za ambasadorko olimpijade v Pjongčangu leta 2018. Za zdaj se v Južni Koreji počutim odlično," je dejala. "Včeraj smo si lahko ogledali prizorišča za alpsko smučanje in vse zelo dobro napreduje. Pjongčang se na igre odlično pripravlja, zato se že veselim preizkusov terena v prihodnjih dveh letih, pa tudi olimpijskih iger samih. Proga je strma, z veliko skokov, kar mi je všeč. Komaj čakam, da se srečam z njo."

O Tigerju raje ne bi
Vonnova, ki bo na OI 2018 stara 33 let, je že pred časom napovedala, da si želi v belem cirkusu vztrajati do naslednjih olimpijskih iger, njen veliki cilj pa je seveda zlata medalja. "Moj cilj je, da bi na prihodnjih olimpijskih igrah spet osvojila zlato kolajno. Vsi moji cilji so vezani na OI v Pjongčangu. Imam že zlato kolajno iz Vancouvra, radi bi ji dodala vsaj še eno," je povedala.

Američanka se je po hudi poškodbi kolena, ki ji je preprečila nastop na lanskih OI v Sočiju, v svetovni pokal vrnila to sezono. Vrnitev je bila vsekakor uspešna, saj je Vonnova zmagala osemkrat, pri tem pa podrla 35 let star rekord zmag Avstrijke Anemarie Moser-Pröll. Vonnova ima zdaj 67 zmag v svetovnem pokalu - rekord, ki verjetno ne bo kmalu padel.

Ameriška smučarka je bila v Seulu dobro razpoložena, ni pa želela s sedmo silo govoriti o svojem nedavnem razhodu od Tigerja Woodsa. "Res ne želim govoriti o svojem osebnem življenju. Mislim, da sem vse povedala že v svoji objavi na Facebooku," je takoj na začetku novinarske konference povedala Vonnova, medtem ko je Woods na drugem koncu sveta, v Miamiju, novinarjem povedal, da od razhoda 3. maja še ni zatisnil očesa. Smučarka in golfist sta bila v zvezi skoraj tri leta.