Čeprav je nekoč tudi sama dvomila o svojem videzu, ima zdaj samo sebe rada. Foto: EPA
Čeprav je nekoč tudi sama dvomila o svojem videzu, ima zdaj samo sebe rada. Foto: EPA

Vonnova je na družbenih omrežjih delila močno sporočilo glede sprejemanja telesa. Objava je služila kot odziv na nekatere komentarje, ki so se znašli pod njenimi nedavnimi objavami fotografij v kopalkah. "Objavila sem kar nekaj fotografij v kopalkah, kar je precej bolj strašno, kot se zdi," je zapisala in poudarila, da čeprav je športnica, obstaja veliko ljudi, ki obsojajo videz njenega telesa. "To me prizadene," je še priznala.

36-letnica je objavila serijo fotografij v kopalkah, ena pa prikazuje izseke nekaterih izmed krutih komentarjev. Poudarila je, da je tudi sama običajna oseba z "nepravilnostmi", ki ni vedno popolna. "Včasih se držim sključeno, moj trebušček se naguba, na zadnjici se pokaže celulit, ali pa zgornjega dela kopalk ne zapolnim popolnoma."

Vonnova je na svoje telo ponosna

Ne glede na sovražne komentarje je olimpijska prvakinja dejala, da je hvaležna za svoje telo. "Vedno se spomnim, kako mi je moje telo pomagalo pri doseganju neverjetnih stvari v življenju in ponosna sem, kako močna sem," je še zapisala in obljubila, da nikoli ne bo preurejala fotografij, poroča People.

S svojimi sledilci je delila tudi dejstvo, da nikoli ni imela nobene plastične operacije. "Sem 100-odstotno naravna in 100-odstotno Lindsey," je pripomnila.

Med drugim se je v svojem zapisu tudi zahvalila vsem, ki so ji izkazali podporo, hkrati pa je spodbudila vse tiste, ki se borijo s pomanjkanjem samozavesti. "Ostanite močni, zdravi in imejte radi sami sebe ne glede na to, kaj govorijo tisti, ki obsojajo."

Čez leta je Vonnova ostala glasna zagovornica sprejemanja lastnega telesa. Leta 2016 je v intervjuju za ABC News povedala, da je leta 2010, potem ko je osvojila zlato olimpijsko medaljo, začela izgubljati samozavest, saj se je kar naenkrat znašla v središču pozornosti. Z leti pa se je samo sebe in svoje telo naučila spoštovati.