V obsegu svetovne turneje Confessions je predvidenih 51 nastopov. Foto: Reuters
V obsegu svetovne turneje Confessions je predvidenih 51 nastopov. Foto: Reuters
Vernike je razburila že leta 1990, ko je na odru posnemala samozadovoljevanje. Foto: Reuters

Za neki ameriški časopis je povedala, da je simbolično križanje del spodbujanja občinstva k darovanju denarja za boj proti aidsu. Misli, da Jezus ne bi bil jezen nanjo in na sporočilo, ki ga s tem pošilja, saj je učil, da je treba ljubiti bližnjega.

Verske skupine obsodile nastop
Britanske in ameriške verske skupine so po začetku pevkine svetovne turneje v Los Angelesu obsodile del nastopa s križanjem. Predstavniki Anglikanske cerkve se v izjavi za javnost sprašujejo, zakaj se mora Madonna promovirati tako, da žali toliko ljudi. Evangeličani pa so pevko obtožili vsiljive neobčutljivosti in pravijo, da zvezdnica zlorablja krščanske podobe, kar naj bi bilo nevarno. Pozvali so jo, naj opusti ta del nastopa, hkrati pa menijo, da morajo ljudje izraziti svoje nestrinjanje.

Razburjenje je povzročila Madonnina izvedba balade Live To Tell, med katero je pevka na prvem koncertu turneje v Los Angelesu visela na velikanskem navideznem križu. Medtem so se na videozaslonih predvajale podobe revščine v državah v razvoju in številke, ki naj bi pomenile 12 milijonov afriških otrok, osirotelih zaradi aidsa.

Samozadovoljevanje razburilo papeža
Madonna tokrat ni prvič razburila vernikov. Leta 1990 je papež pozval k bojkotu njene turneje Blond Ambition, saj je pevka med izvedbo pesmi Like A Virgin posnemala samozadovoljevanje. Tudi videospot za pesem Like A Prayer je povzročil negodovanje cerkvenih veljakov, ker naj bi bil bogokleten.