Glasbenica je na dolgi poti do okrevanja. Foto: AP
Glasbenica je na dolgi poti do okrevanja. Foto: AP
Dianna De La Garza se je pred intervjujem posvetovala s hčerko. Foto: AP

La Garza je družinske težave zbrala v knjigi spominov, ki jo je naslovila Falling with Wings: A Mother's Story, o predoziranju pa je v intervjuju za NewsMax TV pojasnila, da je za hčerkino zdravstveno stanje izvedela po telefonu, saj jo je poklicala njena asistentka Kelsey Kershner.

"Najprej mi ni bilo jasno, zakaj dobivam toliko sporočil od prijateljev, da molijo za mojo družino, potem pa me je poklicala Kelsey. Zvenela je, kot da je preživela nekaj groznega, potem pa je dejala, da se je Demi predozirala," je priznala. "Bila sem v šoku in nisem vedela, kaj naj rečem. To je bilo nekaj, česar si kot starš nikoli nisem predstavljala, da mi bo kdo povedal, za katerega koli izmed mojih otrok. Oklevala sem, a morala sem vprašati, ali je z Demi vse v redu."

Nato je priznala, da si je Kelsey vzela kar nekaj časa za odgovor. "Odgovorila je, da je pri zavesti, a ne govori. Takrat sem vedela, da smo v težavah." Zaradi šoka se sama ni mogla peljati v bolnišnico, zato je za volan sedla najstarejša hčerka Dallas.

Dva dni je bila v kritičnem stanju
"Jaz, Dallas in Madison (hčerka op. n.) smo tja prišle tako hitro, kot je bilo le mogoče. Skočile smo iz avtomobila in tekle na urgenco, da bi bile ob njej, in resnično ni bila videti dobro. Rekla sem ji, da sem tukaj in da jo imam rada in odgovorila je, da ima tudi ona rada mene. Od takrat naprej si nisem več dovolila, da bi razmišljala o tem, da se stvari ne bodo dobro iztekle."

Demi je bila v prihodnjih dneh v kritičnem stanju, dva dni niso vedeli, ali se bo izvlekla ali ne. De La Garza zasluge za njeno preživetje poleg zdravstvenega osebja pripisuje tudi vsem, ki so tisti dan molili za njeno hčerko.

Glasbenica je v bolnišnici ostala še teden dni, potem pa so jo premestili na kliniko. "Danes lahko rečem, da ji gre resnično dobro. Je srečna in zdrava. Trdo dela za treznost in ima pomoč, ki jo potrebuje."

Le Garzova se je pred intervjujem posvetovala tudi s hčerko, ki se je z njenim nastopom strinjala in še dodatno spodbudila materin boj proti zasvojenosti z opioidi, ki je po njenih besedah v ZDA že dosegla raven epidemije.

Lovatova se je sicer že več let spopadala tako z odvisnostjo kot tudi s težavami z duševnim zdravjem in prehranskimi motnjami. Prvič je bila na zdravljenju leta 2010, ko je poiskala pomoč zaradi bipolarne motnje, bulimije, samopoškodovanja in odvisnosti. Po koncu zdravljenja je imela še nekaj težav, potem pa je že kazalo, da ji je uspelo, saj je v začetku letošnjega leta praznovala šest let treznosti. Zgolj tri mesece po tem je izdala pesem Sober, odpovedala nekaj koncertnih datumov, kmalu zatem pa je sledila novica o predoziranju.