Trumpovi živijo v 66. nadstropju stolpnice Trump Tower na newyorški Peti aveniji. Foto: Guliver/Getty Images
Trumpovi živijo v 66. nadstropju stolpnice Trump Tower na newyorški Peti aveniji. Foto: Guliver/Getty Images
Donald, Melania in Barron Trump
Družinski portret iz leta 2010. Foto: Guliver/Getty Images
Melania Trump
Zaradi moževe predsedniške kampanje se je znašla v središču zanimanja ameriških medijev. Foto: Guliver/Getty Images
Melania Trump
S takrat petletnim Barronom v letovišču Mar-a-Lago, kjer sta se z Donaldom tudi poročila. Foto: Guliver/Getty Images
Melania Trump
Delček njene omare s čevlji. Foto: Guliver/Getty Images

45-letna nekdanja slovenska manekenka se celotno predsedniško kampanjo svojega moža Donalda Trumpa drži precej ob strani, za revijo People pa je družina Trump dala več intervjujev. V ospredje so postavili prav Melanio, ki je doma, v 66. nadstropju Trump Towerja z razgledom na Central Park, v velikem stanovanju, katerega simbol je zlata barva, razlagala o svojem odnosu z Donaldom, ki ga javnomnenjske ankete še vedno uvrščajo na prvo mesto med republikanskimi kandidati.

"Priča padcu komunizma"
"Sem zelo samostojna oseba s svojim pogledom na svet. Nisem človek, ki bi le kimal in se z vsem strinjal. Za vsako stvar povem tako, kot je,"
je začela pogovor Sevničanka, ki je dejala, da je odraščala v Jugoslaviji in da je bil njen oče Viktor prodajalec avtomobilov, mati Amalija pa modna oblikovalka. "V zgodnjih 90. letih je bila priča padcu komunizma v Sloveniji, nato pa je začela na univerzi v Ljubljani študirati oblikovanje in se preizkušati kot manekenka," sledi v članku. "Vedno sem oboževala modo, imam jo v krvi. Ko sem bila stara 20 let, sem že potovala po svetu in imela odlično manekensko kariero," je dejala.

Prepričala jo je "iskrica v očeh"
Ameriškega nepremičninskega mogotca z nenavadno pričesko je spoznala na neki zabavi leta 1998, ko je bil on dobro leto ločen od druge žene Marle Maples. "Vanjo sem se zaljubil v prvem trenutku, ko sem jo zagledal. Čudovita je bila. Pozanimal sem se, kdo je, in jo prosil za telefonsko številko, a ni mi je hotela dati," se je spominal Trump, Melania pa mu je odgovorila: "Na tisto zabavo si prišel s spremljevalko! Poleg tega sem slišala, da se o tebi govori, da si ženskar, zato nisem želela imeti opravka s teboj." A vseeno ji je bila všeč "iskrica v njegovih očeh", zato je sprejela njegovo številko. Ko se je vrnila s fotografiranja na Karibih, ga je poklicala in na prvem zmenku "sta se pogovarjala skoraj vso noč", je dejala.

Na razkošnem obredu na njegovem floridskem posestvu Mar-a-Lago sta se poročila leta 2005, leto pozneje se jima je rodil sin Barron. "Odkrila sem skrivnost najinega srečnega zakona. Imava ločeni kopalnici!" se je pošalila Melania, nato pa v resnejšem tonu dejala, da oba obožujeta glasbo Eltona Johna in Luciana Pavarottija, pri televizijskih okusih pa se ne moreta uskladiti, zato običajno televizijo gledata vsak v svoji sobi.

Imata le gospodinje in čistilke, varušk pa ne
Melania večkrat rada poudari, da Barron nima varuške, saj odrašča pod njenim budnim očesom. "Skušava imeti kar najmanj pomočnikov. Imava sicer osebje, ki skrbi za kuhanje in čiščenje, varuške pa si nisva omislila. Če imaš preveč pomoči, ne moreš res dobro spoznati svojega otroka," je dejal Donald kot skrbni starš, a hkrati v isti sapi priznal, da le redko preživlja čas z ženo in sinom. "Vedno sem se imel za dobrega očeta. Vsem štirim starejšim otrokom (Donald jr., Ivanka, Eric in Tiffany, op. a.) sem večkrat položil na srce - Nič mamil, alkohola in cigaret, saj te zlahka zasvojijo!"

"Očka bo pomagal ljudem"
Melania je poudarila, da je Barronu na voljo ves čas in da skupaj delata tudi domače naloge (najraje ima matematiko in fiziko), sama pa ga odpelje tudi na popoldanske dejavnosti. "Star je komaj devet let, zato nujno potrebuje vsaj enega starša, zato sem mu vedno na voljo. Kot veste, je moj mož ves čas na poti." Zaradi tega Barron močno pogreša očeta, pravi Melania, a nekaj trenutkov oče-sin si vseeno vzameta. Takrat gresta na večerjo ali na partijo golfa. "Barron Donalda občuduje. Všeč mu je njegov način govora, obožuje vse, kar počne." Donald je dodal: "Možnost, da bi se preselili v Belo hišo, Barrona nekoliko straši, saj ga skrbi, da bi ostal brez prijateljev. A razložil sem mu, da skuša njegov očka pomagati ljudem in otrokom, kot je on, in to ga je pomirilo."

"Bila bi odlična prva dama"
Pa se bo Melania tudi resneje vključila v moževo predsedniško kampanjo? "Ves čas mu stojim trdno ob strani, a nisem še pripravljena, da bi šla na politični parket." Kljub temu je, zanimivo, saj je tudi sama naturalizirana ameriška državljanka, razkrila, da deli večino moževih stališč, tudi glede nezakonitih mehiških priseljencev, za katere je Trump dejal, da bi vse izgnal nazaj v domovino. "Sama sem morala skozi dolg postopek, da sem postala državljanka ZDA. Niti na misel mi ni prišlo, da bi v ZDA le prebivala in ničesar delala. Menim, da morajo ljudje spoštovati zakone." Obenem je dodala, da se strinja z možem glede jezika sporazumevanja: "Več jezikov, kot govoriš, bolje je, a ko prideš v Ameriko, govori angleško," je dejala in dodala, da Barrona vseeno vzgaja dvojezično.

Ob tem, da vzgaja otroka, sodeluje z ameriškim Rdečim križem, igra tenis, hodi na pilates, spremlja modne smernice in bere revije. O morebitni selitvi v Belo hiše rezervirano pove, da "je do tam še daleč", a Donald je prepričan, da bi bila izvrstna prva dama: "Melania bi bila odlična predstavnica naše države, izredno jo zanimajo zadeve, povezane z ženskim zdravjem. Je elegantna oseba z velikim srcem, mirna in samozavestna, topla in ... naravnost čudovita."

Nekaj fotografij družine Trump na njihovem posestvu Mar-A-Lago in v stanovanju v Trump Towerju, posnetih leta 2010 in 2011, si oglejte spodaj.