Melania Trump in Jill Biden na zadnjem predsedniškem soočenju 22. oktobra v Nashvillu. Tudi takrat menda nista komunicirali. Foto: Reuters
Melania Trump in Jill Biden na zadnjem predsedniškem soočenju 22. oktobra v Nashvillu. Tudi takrat menda nista komunicirali. Foto: Reuters

Po poročanju tujih medijev Melania, žena dozdajšnjega ameriškega predsednika Donalda Trumpa, namreč še ni poklicala žene demokrata Joeja Bidna, da bi v Beli hiši poklepetali in da bi ji razložila njene naloge, ustroj delovanja Bele hiše, razkazala prostore in tako naprej. Melania tako pri svojem obnašanju očitno sledi možu, ki več kot teden dni po volitvah še ni priznal poraza, čeprav je štetje glasovnic pokazalo, da je Biden dobil potrebnih 270 elektorskih glasov.

Jill se bo posvetila izobraževanju, veteranom in boju proti raku

Melania in Jill naj sploh ne bi bili v stikih. Jill, ki je profesorica angleškega jezika na kolidžu Severne Virginije, je bila v Beli hiši sicer že v času, ko je bil njen mož osem let podpredsednik ZDA. Zanimivo je, da naj bi bila prva prva dama v 231 letih, ki bo svojo službo obdržala in ne bo "le" prva dama. A kljub temu prevzem funkcije zahteva veliko dogovorov in odločitev, zato naj bi že izbirala svojo ekipo in se odločala, katerim projektom se bo najbolj posvetila. Teme, ki jo najbolj zanimajo, so izobraževanje, vojni veterani in boj proti raku.

Sorodna novica Jill Biden – prva prva dama v 231 letih, ki bo obdržala svojo službo

"Jill je izredno hvaležna, ker so Američani izvolili Joeja, saj bo predsednik vseh ljudi. Trenutno preživlja čas z otroki in vnuki v domačem Wilmingtonu, kjer se pripravlja na nove zadolžitve," je dejal njen predstavnik Michael LaRosa, ki je poudaril, da želi Jill manevrirati med obema zadolžitvama ‒ kot prva dama in kot profesorica.

Melania Trump se je po volitvah bolj kot ne zavila v molk, le pred dnevi je v tvitu zapisala, da je treba prešteti vse zakonite glasove. Mreža CNN je sicer poročala, da je možu svetovala, naj prizna volilni poraz in se umakne, mediji so polni tudi govoric o tem, da "šteje sekunde" do umika iz Bele hiše, saj naj bi nato takoj vložila zahtevo za ločitev.

Melania imela le desetčlansko ekipo pomočnikov

Značilnost Melanijinega bivanja v Vzhodnem krilu Bele hiše je, da je imela okoli sebe zelo majhno skupino ljudi, le okoli deset, medtem ko sta se njeni predhodnici Michelle Obama in Laura Bush obdali s 25-člansko ekipo.

Sorodna novica Melania Trump - izmuzljiva prva dama

Barack in Michelle Obama sta, kot veleva tradicija, zakoncema Trump ob vselitvi pred štirimi leti, natančneje 10. novembra 2016, torej dva dni po Trumpovi zmagi, priredila topel sprejem. Moška sta se pogovarjala v Zahodnem krilu, ženi pa ob čaju v drugih prostorih. Michelle je takrat Melanii razkazala tudi stanovanjski del Bele hiše in jo peljala na Trumanov balkon. Takrat sta se pogovarjali predvsem o izzivih vzgoje otrok v Beli hiši.

Obleka Jill Biden, ki je navdušila mnoge ženske. Foto: Reuters
Obleka Jill Biden, ki je navdušila mnoge ženske. Foto: Reuters

Jill navdušila z modno izbiro

Jill Biden medtem prihaja vse bolj pod drobnogled medijev in javnosti. Črna obleka s cvetličnim vzorcem, ki jo je nosila v soboto, ko je njen mož razglasil zmago in imel govor, je bila razprodana v nekaj urah. Gre za kreacijo slovite modne hiše Oscar de la Renta, ki stane 4830 evrov. Oblikovalci te modne hiše so na družbenih omrežjih objavili tudi nekaj fotografij, na katerih je videti, da so prilagodili mere obleke, da je popolnoma ustrezala Bidnovi.

Oscar de la Renta, sicer priseljenec iz Dominikanske republike, je bil eden najpriljubljenejših oblikovalcev med ameriškimi prvimi damami, saj so njegove kreacije pogosto nosile tudi Jackie Kennedy, Michelle Obama, Laura Bush, Nancy Reagan in Hillary Clinton. Umrl je leta 2014.