Catherine Zeta-Jones in Michael Douglas sta srečno poročena že skoraj deset let. Foto: EPA
Catherine Zeta-Jones in Michael Douglas sta srečno poročena že skoraj deset let. Foto: EPA
Michael Douglas
Michaelu Douglasu je žal, da ni več časa preživel s sinom Cameronom. Foto: EPA

Michael je priznal, da strasti v zakonu s 25 let mlajšo ženo ne ohranja z romantičnimi večerjami ob svečah, niti z lepimi darili, ampak z moderno medicino, ki mu daje občutek mladosti. Pravi tudi, da k uspehu njegovega zakona prispeva to, da ima Catherine rada starejše fante.

Catherine trdi, da nikoli ne bi hotela biti v zvezi z mlajšim moškim, saj so ti menda preveč sebični: "Vem, da so mlajši bolj igrivi in odločni. O tem ni dvoma. So pa tudi sebičnejši in bolj samovšečni. In ravno zaradi tega nima noben mlajši moški možnosti, da bi privolila v zmenek z njim.“

Valižanska igralka pravi, da ob sebi potrebuje čutnega in skrbnega moškega, od katerega se lahko kaj nauči. "To pa ne pomeni, da obožujem stare in debele moške,“ je pojasnila. Verjame, da je Michael moški njenega življenja, in pravi, da se ni nikoli obremenjevala z razliko v letih.

Mlajša otroka srečna, starejši v zaporu
Par se je poročil leta 2000. Skupaj imata dva otroka, šestletno hčerko Carys in devetletnega sina Dylana. Po več kot devetih letih zakona pa Douglas pravi, da se bolj posveča svoji družini kot kdaj koli prej: "Nisem več tako osredotočen na kariero." Igralcu je žal le zaradi njegovega starejšega sina Camerona, saj meni, da bi mu lahko bil boljši oče.

31-letni Cameron je namreč trenutno za zapahi zaradi prodaje mamil in je lahko obsojen tudi na dosmrtno ječo. Oče pa se sprašuje: "Bi bilo bolje, da bi bil več časa z njim? Seveda. Bil sem odsoten in nisem bil angel."

Cameron je edini otrok, ki ga ima Michael s prvo ženo Diandro Luker. Čeprav ve, da je sin žilav, ga skrbi za njegovo varnost in srečo: "Je v zveznem zaporu in tam je nekaj velikih, slabih fantov."