Družina pokojne Amy Winehouse je sporočila, da se distancira od dokumentarnega filma, ki ga režira Asif Kapadia. Foto: EPA
Družina pokojne Amy Winehouse je sporočila, da se distancira od dokumentarnega filma, ki ga režira Asif Kapadia. Foto: EPA

V dokumentarnem filmu z naslovom Amy, ki naj bi ga predvajali na letošnjem filmskem festivalu v Cannesu, so producenti po njegovih besedah izpustili nekaj ključnih podrobnosti iz življenja pokojne pevke.

O tem je javno spregovoril, potem ko je družina sporočila, da se distancira od filma, ki ga režira Asif Kapadia, poroča britanski BBC. Dejal je, da so ga v filmu predstavili, kot da v Amyjinem življenju ni bil navzoč, da bi ji lahko pomagal iz težav.

Očitki ustvarjalcem
Pevka je bila znana po tem, da je posegala po mamilih in alkoholu. Leta 2011 je stara le 27 let umrla za posledicami zastrupitve z alkoholom. "Vsak dan sem bil pri njej. In če nisem bil, zato ker sem bil v službi ali sem bil sam oziroma je bila ona odsotna, me je klicala po sedemkrat na dan. Tega v filmu ni mogoče videti in zato sem razočaran," je povedal Winehouse.

Po njegovem mnenju bi moral biti film bolj uravnotežen: "Avtor biografije predstavi vse podrobnosti in nato dopušča ljudem, da sami sodijo o zadevi. Ustvarjalci tega filma so se sami odločili, kaj bodo vanj vključili in česa ne. V dvourni film lahko vključiš vse, a tako, da so dejstva predstavljena z različnih vidikov." Winehouse trdi, da tega v filmu Amy ni.

"Še bolj sem razočaran, ker menim, da bi bil film lahko odličen," je še povedal oče pokojne pevke. Družina je namreč film razumela kot možnost za čaščenje pevkinega pevskega talenta in življenja.

"Zgodba odraža z intervjuji pridobljena dejstva"
Ustvarjalci filma pa so v svoj bran odgovorili: "Ko so nas povabili, da bi posneli film, smo bili deležni podpore družine in smo pristopili k projektu popolnoma objektivno. Med ustvarjalnim procesom smo opravili 100 intervjujev z ljudmi, ki so poznali Amy Winehouse - prijatelji, družinskimi člani, nekdanjimi partnerji in zaposlenimi v glasbeni industriji, ki so z njo sodelovali. Zgodba, ki jo prinaša film, odraža z intervjuji pridobljena dejstva."

Režiser filma Kapadia in producent James Gay-Rees sta sicer za še en skupni projekt, dokumentarec o zvezdi formule 1 Ayrtonu Senni, prejela dve nagradi bafta.