Morgan Freeman je po njenem umoru dejal, da bo za vedno ostala v srcih družine in prijateljev. Foto: Reuters
Morgan Freeman je po njenem umoru dejal, da bo za vedno ostala v srcih družine in prijateljev. Foto: Reuters

33-letnega Lamarja Davenporta so za umor obtožili v četrtek, in sicer je leta 2015 pred njunim stanovanjem v New Yorku 25-krat zabodel E'Deno Hines, Freemanovo vnukinjo po ženi iz prvega zakona, so zapisali v sporočilu za javnost. Obtoženi naj bi bil med kaznivim dejanjem pod vplivom alkohola in drog.

"E'Dena je bila ambiciozna in zagnana, družina in prijatelji pa so jo imeli zelo radi, dokler se njeno življenje ni tragično končalo zaradi njenega partnerja Lamarja Davenporta," je v izjavi še zapisal odvetnik Cyrus R. Vance Jr., njen umor pa je opisal kot "neverjetno nasilen zločin".

16. avgusta 2015 so se oblasti ob približno treh zjutraj odzvale na klic v sili, kjer so Hinesovo našli na ulici pred stanovanjem.

"Svet nikoli ne bo poznal njene umetniškosti in talenta ter tega, koliko je imela za ponuditi," je po njeni smrti v izjavi pojasnil Freeman. "Njeni prijatelji in družina so imeli srečo, da so jo poznali, njena zvezda pa bo v naših srcih, mislih in molitvah sijala še naprej. Naj počiva v miru," še poroča USA Today.