39-letni Bilzerian je pred pravnimi težavami, s katerimi se spopada v ZDA, očitno zbežal k našim južnim sosedom. V Split je priletel z zasebnim letalom v sredo, nato pa se vkrcal na luksuzno jahto, poroča Dalmacija Danas.

Hrvaška je, presenetljivo, ta teden, v nasprotju s smernicami Evropske unije, odprla svoje meje za državljane ZDA, kjer pandemija koronavirusa ne kaže znakov pojenjanja.

Vse, kar morajo Američani izkazati na meji, je potrdilo o rezervaciji prenočišča.

Pravkar dokončal avtobiografijo

Kmalu po prihodu je Bilzerian že delil s svojimi 31,9 milijona sledilcev posnetke s križarjenja.

Bilzerian, ki je razpet med svojima vilama v Los Angelesu in Las Vegasu, slovi predvsem po žurerskem, skrajno hedonističnem življenjskem slogu.

Vedno je obkrožen z bolj ali manj razgaljenimi dekleti, ki ga spremljajo tudi na jadranskem potovanju, zaradi prekomernega uživanja mamil pa je že pred 32. rojstnim dnem preživel dva srčna napada.

Vse to – in še več – bo verjetno popisano v njegovi avtobiografiji, ki jo je spisal prejšnji mesec, kar je naznanil s fotografijo sebe za prenosnikom in Playboyevo zajčico na kolenih.

Številne afere

Za svoje premoženje se ima Bilzerian zahvaliti očetu Paulu, ki je kot spreten poslovnež z Wall Streeta milijone prelil v sklada za svoja sinova.

Bilzerian se je uril za pripadnika elitne vojaške enote Tjulnjev, a mu tudi v več poskusih ni uspelo diplomirati, zato se je usmeril v študij poslovnih ved in kriminologije.

Zaslovel je s pokrom z visokimi vložki, že od nekdaj pa ga spremljajo številni škandali in kontroverznosti.

Tudi bližnjih srečanj s policijo je imel plejboj s Floride kar nekaj, med drugim, ker je med prepirom v nočnem klubu v Miamiju brcnil v obraz manekenko Vanesso Castano (trdil je, da je žalila njegovo spremljevalko), ker je med snemanjem za erotično revijo Hustler s strehe v bazen vrgel pornoigralko Janice Griffith, ki se je pri tem poškodovala.

Aretiran je bil tudi zaradi posedovanja orožja (na Instagramu redno pozira z njim), trenutno pa je vpleten v tožbo, ker mu je uspelo v letu dni pognati v zrak 50 milijonov svoje družbe Ignite, predvsem z ne najuspešnejšim podjetniškim izletom v svet konoplje.

Nekdanji direktor Ignita mu v tožbi očita prelivanje sredstev družbe v zasebne namene.

Leta 2015 je Bilzerian naznanil kandidaturo za predsednika ZDA, a nazadnje iz nje izstopil in podprl Donalda Trumpa.