Rihanna se je pridružila številnim zvezdnikom, ki so v duhu krize ravno tako dobrodelni. Foto: AP
Rihanna se je pridružila številnim zvezdnikom, ki so v duhu krize ravno tako dobrodelni. Foto: AP

Tako se je pridružila številnim zvezdnikom, ki so se že oglasili in za boj proti trenutni krizi podarili del svojega premoženja. "Ko se je leto 2020 začelo, si nihče ni predstavljal, kako dramatično bo koronavirus spremenil naša življenja," je v izjavi sporočila njena fundacija.

"Ni pomembno, kdo si ali od kod prihajaš, ta pandemija bo imela vpliv na vse. Za tiste najranljivejše pa najhujše morda celo še prihaja," so zapisali.

Kot njihov glavni cilj so omenili, da "v sodelovanju s partnerji nemudoma sprožijo širok odziv na težave, s katerimi se spopada ves svet".

Sredstva bo glasbenica podarila neposredno organizacijam, ki se ukvarjajo z dobavo hrane, del pa bo darovala tudi za dobavo zaščitne opreme ogroženim zdravstvenim delavcem in za spodbujanje množičnega testiranja za novi koronavirus v revnih državah, kot sta Haiti in Malavi.

Rihanna je fundacijo z imenom Clara Lionel Foundation ustanovila leta 2012, poimenovana pa je v čast njenim starim staršem. Njeno glavno poslanstvo je financiranje izobraževalnih programov in programov za nujno pomoč po vsem svetu.

Glasbenica se je tako pridružila vrsti zvezdnikov, ki so že darovali sredstva za zajezitev pandemije, med drugim Justin Timberlake, Donatella Versace, Blake Lively in Ryan Reynolds ter številni košarkarji iz Lige NBA – med drugim tudi Luka Dončić, ki je na družbenih omrežjih zapisal, da si ni mislil, da bo moral ob ustanovitvi fundacije Uresničimo življenje tako hitro posredovati in da bo šlo celo za življenja Slovencev.