Foto:
Foto:
Brad Pitt
Tale hrbet pa je last igralca in spremljevalca Angeline Jolie, Brada Pitta, ki ima med drugim tudi tak tatu kot njegova spremljevalka na levi spodnji strani hrbta. Za potrebe filmov Ocens 11 (Ocean's Eleven) in Pljuni in jo stisni (Snatch) je imel Brad tudi številne netrajne tatuje.

Tetoviranje je priljubljeno tako med navadnimi smrtniki kot tudi med zvezdniki. Številni so svoje telo "okrasili" z več tetovažami na različnih mestih.

Na MMC-ju iščemo tudi najlepši slovenski tatu. Če želite sodelovati, pošljite do konca februarja na Moj splet fotografijo tetovaže z zaznamkom tetoviranje. Med poslanimi fotografijami bomo v uredništvu MMC-ja izbrali 16 najboljših, med katerimi boste lahko marca z glasovanjem izbrali "naj slovensko tetovažo".

Med številnimi tetoviranimi zvezdniki smo izbrali deset najbolj vročih; dekleta zastopajo Eva Longoria, Angelina Jolie, Pink, Drew Barrymore in Amy Winehouse, moške pa Brad Pitt, Lenny Kravitz, Justin Timberlake, David Backham in Johnny Depp.

Tatu: Kot modni dodatek ali okras z globljim pomenom
Oglejte si nekaj najbolj zanimivih tetovaž, ki krasijo različne dele telesa slavnih. Nekaterim tetovaža pomeni le modni dodatek, medtem ko ima za druge precej globlji pomen. S tatuji lahko izkazujejo pripadnost svoji družini; David Beckham je že eden od takšnih, saj ima tetovirana imena vseh družinskih članov, Angelina Jolie pa ima med drugim tetovirano zemljepisno širino in dolžino rojstnih krajev svojih posvojencev.

A. M.

Več o samem tetoviranju na splošno in navadah Slovencev glede tetoviranja si lahko preberete tukaj.

Telo igralke, humanitarke in mamice, ki je pred kratkim ugodila želji partnerja Brada Pitta in se zaročila, krasijo številne tetovaže. Med zadnjimi so tetovaže z zemljepisno širino in dolžino rojstnih krajev njenih posvojencev - dala si jih je na mesto, kjer so ji lasersko odstranili tetovažo z imenom nekdanjega moža Billyja Boba (Thorntona op. a.).
Tudi Drew Barrymore se ponaša z več tetovažami. Na gležnju ima križec, na trebuhu metuljčka, na hrbtu pa angelčka. Na nogah ima še smejoči mesec, zvezdo in rože.
Za pevko Amy Winehouse, ki vedno znova sili v težave, pa lahko rečemo, da je njeno telo kar prekrito z različnimi motivi. Prvič se je tetovirala pri 15. letih, danes pa ima že precej več kot deset tetovaž.
Glasbenik Lenny Kravitz ima zmaja na levem ramenu ter različne tetovaže na roki in po drugih delih telesa, na katerem je gotovo vsak tatu videti dobro. Ajs, vroče!
Verjetno ste ženske predstavnice, tudi če niste strastne nogometne navijačice, takoj prepoznale tale hrbet. Ja, prav imate - tole je tetoviran hrbet Davida Beckhama. Nogometni zvezdnik ima med drugim tetovirana imena svojih treh sinov (Brooklyna, Romea in Cruza) ter svoje žene Victorie.