Julia Roberts je ena največjih filmskih zvezdnic našega časa, za katero so 20-in-več-milijonski honorarji na film nekaj čisto običajnega. Foto: Reuters
Julia Roberts je ena največjih filmskih zvezdnic našega časa, za katero so 20-in-več-milijonski honorarji na film nekaj čisto običajnega. Foto: Reuters
S prijateljem Georgeem Clooneyjem, pred katerim je, kot se je pošalila, zdaj že v velikanski prednosti, ko gre za laskave naslove revije People. Foto: Reuters

Kot je povedala v pogovoru, ki spremlja fotografijo z naslovnice, je "izjemno počaščena", pošalila pa se je tudi, da jo še posebej veseli to, da je zdaj v veliki prednosti pred prijateljem Georgeem Clooneyjem, ki je naslov najbolj seksi moškega na svetu osvojil "samo" dvakrat: "To bom vsekakor omenila v svoji letošnji božični voščilnici Clooneyjevim."

49-letna igralka (abrahama bo praznovala konec oktobra) je odkrito spregovorila tudi o svojem srečnem 14-letnem zakonu s snemalcem Dannyjem Moderjem in življenju z njunimi tremi otroki, 12-letnima dvojčkoma Hazel in Phinnaeusom ter devetletnim Henryjem, pa tudi o tem, kaj je skrivnost njene brezčasne lepote. Prepričana je, da najboljše šele sledi in da je trenutno "na vrhuncu".

Dolga leta največja zaslužkarica
Julia Roberts je imela 23 let, ko se je leta 1991 prvič znašla na naslovnici posebne izdaje revije People, v kateri predstavljajo najlepše na svetu. Leto pred tem je bila izstreljena med zvezde z glavno vlogo v romantični komediji Čedno dekle, ki je v blagajne prinesla skoraj 500 milijonov zelencev, zdaj pa se spominja, da se ji ni sanjalo, kako zelo ji bo ta film, za katerega je dobila "pičlih" 300.000 dolarjev plačila, spremenil življenje.

V svoji karieri je bila štirikrat nominirana za oskarja, zlati kipec je domov odnesla leta 2000 za naslovno vlogo v drami Erin Brockovich. Večino 90. let in prvo polovico prvega desetletja novega tisočletja je bila najbolje plačana igralka na svetu, katere honorarji so redno presegali 20 milijonov dolarjev.

Preden je našla zakonsko srečo z Moderjem, je imela več romantičnih razmerij z znanimi igralci, tudi z Jasonom Patricom, Liamom Neesonom, Kieferjem Sutherlandom (z njim je bila tudi zaročena, a sta zaroko tri dni pred načrtovano poroko razdrla), Dylanom McDermottom in Matthewom Perryjem. Na kratko je bila poročena s kantriglasbenikom Lylom Lovettom, pozneje pa je bila v zvezi z igralcem Benjaminom Brattom.