Foto: Reuters
Foto: Reuters

Stephanie Winston Wolkoff, ki je pred kratkim izdala knjigo z naslovom Melania in jaz: Vzpon in padec mojega prijateljstva s prvo damo, je pomagala pri organizaciji Trumpovih inavguracijskih slovesnosti, potem je bila še bližnja sodelavka prve dame. Težave so se pojavile, ko so jo obtožili finančnih nepravilnosti. Melania je takrat možu stala ob strani in tako je bilo konec njunega prijateljstva, ki se je že leta 2003 začelo v New Yorku.

Wolkoffova je zdaj v intervjuju dejala, da je bila ob izidu knjige med drugim obtožena snemanja pogovorov s svojo prijateljico. "Bela hiša je rekla, kako grozna oseba sem, ker sem to naredila. In imajo prav, če bi bila moja prijateljica, bi bilo to res grozno. A Melania in Bela hiša sta me obtožili kriminalnih dejavnosti in me javno ponižali. V tistem trenutku sem začela snemati pogovore, saj ni bila več moja prijateljica in je bila drugim ljudem pripravljena dopustiti, da me ponižajo." Dodala je, da je zaradi tega želela storiti vse, kar je bilo v njeni moči, da se bo lahko zaščitila.

Wolkoffova v knjigi med drugim pravi, da si želi, da prve dame ne bi nikoli spoznala. Dve poglavji od enajstih namenja načrtovanju inavguracije, ki je potekala januarja 2017 in je vključevala več dni dogodkov in različnih slovesnosti.

S policisti sodeluje pri več preiskavah

Pravi, da je skozi celotno organizacijo poudarjala stroškovni vidik, pozneje pa so celotno krivdo prevalili ravno nanjo in jo obtožili nepravilnosti. Za inavguracijo so zapravili skoraj 107 milijonov dolarjev, kar je skoraj dvakratni znesek od inavguracije Baracka Obame leta 2009. Za ABC News je povedala še, da še vedno sodeluje pri več preiskavah, ki pregledujejo dejanja odbora, odgovornega za organizacijo tega velikega dogodka.

Na drugi strani Stephanie Grisham, vodja osebja Melanie Trump, pravi, da se je Wolkoffova želela samo maščevati. "Knjiga je polna ne samo nepravilnosti in paranoje, ampak temelji na neki izmišljeni potrebi po maščevanju. Temelji na tem, da krivi vse, s katerimi je delala, in še vedno sebe postavlja v vlogo žrtve."

V predhodno objavljenih trditvah knjige Wolkoffova piše še, da je Melania Trump grdo govorila o Trumpovi hčerki Ivanki in tudi o svojem možu, hkrati pa je v knjigi zapisala, da je bil glavni razlog za Melanijino zamudo pri selitvi v Belo hišo to, da so morali številne stvari pred njenim prihodom temeljito prenoviti.