Neil Patrick Harris in David Burtka sta par od aprila 2004. Foto: EPA
Neil Patrick Harris in David Burtka sta par od aprila 2004. Foto: EPA

Harris, ki je v eni najbolj gledanih nanizank zadnjih let igral nepopravljivega ženskarja Barneyja Stinsona, in David Burtka sta se poročila v Italiji. Med intimnim poročnim obredom sta bila obdana le z najbližjimi prijatelji in člani družine, nista pa manjkala niti njuna dvojčka, triinpolletna Harper Grace in Gideon Scott, ki jima ju je leta 2010 rodila nadomestna mati.

Vrhunec poročne zabave je bil nastop Eltona Johna, s katerim je počastil mladoporočenca, ki sta fotografijo s poroke objavila tudi na Twitterju.

Zaročena že dolga leta
Govorice o njuni zvezi so se začele pred leti, ko se je Burtka pojavil v sedmih epizodah serije, v javnosti pa se je začelo šušljati, da je gostujočo vlogo dobil zaradi razmerja z enim izmed glavnih igralcev, Harrisom. Ta se na namigovanja sicer nikoli ni javno odzval, je pa malo po tem v naslovni zgodbi revije People razkril, da je homoseksualec. V javnosti sta se skupaj pojavila leta 2007 na podelitvi emmyjev, nato pa je Harris o tem spregovoril še v pogovorni oddaji Ellen.

Ob uzakonitvi istospolnih porok junija 2011 v New Yorku sta na Twitterju razkrila, da sta se zaročila že pred petimi leti, vendar pa sta z objavo želela počakati na "ta pomemben trenutek, ki je prinesel napredek". "Zaročna prstana nosiva že leta in čakava na primeren datum," sta zapisala. Očitno sta ga 6. septembra 2014 le našla.