To je bil za igralca četrti zakon. Foto: EPA
To je bil za igralca četrti zakon. Foto: EPA

Nicolas Cage je vložil zahtevek za razveljavitev zakona le štiri dni po tem, ko je s svojim dekletom Eriko Koike v Las Vegasu skočil v zakonski jarem. Ločitev, ki je zdaj dokončna, pa ni potekala brez zapletov.

Erika se sprva z ločitvijo sploh ni strinjala, na sodišču je suvereno povedala, da "je bila poroka popolnoma legitimna". V zakonski jarem je par sicer stopil po enem letu videvanja.

Potem je Koikejeva v ločitev vseeno privolila, a ob tem zahtevala, da ji "nekdanji mož" v prihodnje plačuje preživnino. "Impulzivnost ni dovolj za razveljavitev zakona," je še povedala marca. Da je do preživnine upravičena, je takrat trdila tudi zato, ker je bil zaradi njene zveze z igralcem menda "očrnjen njen ugled, zaradi tega pa je izgubila tudi veliko poslovnih priložnosti". Cage ji je takrat vrnil žogico in jo obtožil, da mu je prikrivala svojo kriminalno preteklost. Kako je sodišče razsodilo v vprašanju preživnine, za zdaj ostaja neznano.

Zvezdnik je bil sicer predtem poročen trikrat. Prvič je stopil pred oltar leta 1995 z igralko Patricio Arquette, zakon pa je trajal do leta 2001. Nato se je avgusta 2002 poročil s hčerko Elvisa Presleyja, Liso Marie, a sta vložila zahtevek za ločitev po vsega treh mesecih.

Tretjič se je igralec oženil leta 2004 z natakarico Alice Kim, paru pa se je leta 2005 rodil sin Kal-El. Razšla sta se leta 2016, po 12 letih zakona. Igralec ima poleg Kal-Ela še 28-letnega sina, pevca Westona Coppolo Cagea, rojenega v zvezi z igralko Christino Fulton.