Nicole Kidman in Tom Cruise sta svojčas veljala za sanjski hollywoodski par. Foto: Reuters
Nicole Kidman in Tom Cruise sta svojčas veljala za sanjski hollywoodski par. Foto: Reuters
Kidmanova in Urban sta srečno poročena od leta 2006. Foto: Reuters

Danes 51-letna zvezdnica HBO-jeve serije Majhne laži je za izdajo revije New York o ženskah in moči spregovorila, kako ji je bilo v začetku kariere prav zaradi Cruisove zvezdniške moči prizaneseno z vse prepogostimi primeri spolnega nadlegovanja.

"Biti poročena pri 22 letih s Tomom Cruisom je nekaj, o čemer nikdar ne govorim rada, ker sem zdaj poročena z moškim, ki je moja velika ljubezen [Keith Urban] in se zdi skoraj nespoštljivo," je zapisala Kidmanova v svojem eseju za revijo.

"Poročila sem se zelo mlada, a zame nedvomno ni šlo za moč – šlo je za zaščito. Poročila sem se iz ljubezni, a zakon z izjemno vplivnim moškim me je obvaroval spolnega nadlegovanja. Sicer sem delala, a sem bila kot v nekem kokonu," je nadaljevala.

Igralka je razložila še, da ko se je zakon s Cruisom končal, je bila prisiljena "odrasti", ob tem pa je izkusila tudi "lastne trenutke #MeToo".

"Ampak, ali si jih želim razkriti v članku? Ne. Pridejo na dan v mojem delu? Absolutno. Sem odprta in ranljiva. Hočem črpati iz svojega vodnjaka izkušenj in čustev – pa ne govorim samo o spolnem nadlegovanju. Govorim o izgubi, smrti, celotnem življenjskem razponu. Ampak to moram početi s pravimi ljudmi, da ne pride do novih zlorab," piše.

Razdrla naj bi ju scientologija
Burno ljubezensko razmerje med Kidmanovo in pet let starejšim Cruisom se je začelo potem, ko sta leta 1990 zaigrala skupaj v Dnevih grmenja. Poročila sta se še istega leta in posvojila dva otroka.

Ločila sta se leta 2001, pri čemer naj bi bil glavni vzrok za to Cruisova skoraj obsedena predanost scientologiji, kar naj bi uničilo tudi igralčev naslednji zakon s Katie Holmes.

Kidmanova se je po kratkotrajnih zvezah z Lennyjem Kravitzem in Stevom Bingom z Urbanom, avstralskim pevcem countryja, poročila leta 2006, v zakonu pa sta se jima rodili dve hčerki.

Avstralska oskarjevka od ločitve od Cruisa o svojem prejšnjem zakonu praktično ne govori, je pa pogosto pripomnila, kako mlada je bila.
"Tako mlada sem bila. In, veste, z vsem spoštovanjem do tega, kar sem imela s Tomom, svojo veliko ljubezen sem spoznala zdaj," je povedala leta 2013 za Vanity Fair. "Nisem si želela skakati iz ene zveze v drugo. Veliko časa sem bila sama, kar je bilo res super, ker sem bila dejansko še otrok, ko sem se poročila. In morala sem odrasti."