29-letni Anglež je poleti 2017 za 57 milijonov evrov prestopil iz Tottenhama v Manchester City. Foto: EPA
29-letni Anglež je poleti 2017 za 57 milijonov evrov prestopil iz Tottenhama v Manchester City. Foto: EPA

Walker je prejšnji torek v času izolacije s svojim prijateljem k sebi povabil prostitutki, ki jima je plačal 2200 funtov, je poročal tabloid The Sun. Nogometaš, proti kateremu je njegov Manchester City že sprožil disciplinski postopek, je po nespametnih dejanjih že podal uradno izjavo. "Želim se opravičiti svoji družini, prijateljem, nogometnemu klubu, navijačem in javnosti, ker sem jih pustil na cedilu. Kot javna oseba sem vzor marsikomu in si tega ne bi smel privoščiti," se je opravičil 29-letni Walker, ki je doslej zbral 48 nastopov v angleški reprezentanci.

Najbrž mu je opravičilo svetoval klub, ki je zoper nogometaša že napovedal kazen. "Nogometaši so svetovni vzorniki, naše osebje in igralci si želimo podpreti ukrepe zdravstvenih organizacij v boju proti novemu koronavirusu. Kyle pa je ravnal prav nasprotno, zato smo zelo razočarani," so sporočili tiskovni predstavniki angleškega prvaka.

Walker ni prvi nogometaš, ki ni upošteval odrejenih ukrepov. Nogometni klub Aston Villa je z denarno globo kaznoval 24-letnega Jacka Grealisha, ki se ni mogel odreči potovanju v tujino k prijatelju. Grealish se je za svoja dejanja pozneje opravičil, nogometni klub pa je denar od globe doniral bolnišnici v Birminghamu. Spomnimo se tudi nogometnega zvezdnika Luke Jovića, ki se je znašel v nemilosti srbskih oblasti. Potem ko se je vrnil iz Španije, se namreč ni ustrezno samoosamil, ampak je obiskal svoje dekle.