Shaquille O'Neal bo prihodnja tri leta obraz ameriške verige restavracij Papa John's, poleg tega pa bo nekdanji košarkar sedel tudi v upravnem odboru podjetja. Foto: EPA

Shaquille O'Neal, eden izmed najbolj ikoničnih košarkarjev vseh časov, ki ga lahko zadnja leta spremljamo v vlogi televizijskega košarkarskega analitika, je prek družbenih omrežij napovedal, da se bo pridružil upravnemu odboru znane ameriške verige picerij Papa John's, ob tem pa bo investiral v devet njihovih restavracij na območju Atlante. Poleg tega bo Shaq postal tudi ambasador podjetja, za kar bo v treh letih prejel dobrih sedem milijonov evrov.

Dogovor z 216 centimetrov visokim zvezdnikom so v podjetju sklenili po tem, ko so v lanskem letu doživljali pravo nočno moro. Julija je namreč zaradi rasističnih izjav odstopil ustanovitelj in predsednik družbe John Schnatter. Za verigo picerij je bil to hud udarec, kar se je poznalo tudi pri prodaji. "Papa John's gradi boljšo kulturo in rad bi bil del prenove podjetja od znotraj," je v izjavi za javnost povedal Shaquille O'Neal.

Kot je mogoče razbrati iz objav na družbenih omrežjih, je bil del javnosti nad potezo priljubljenega upokojenega košarkarja navdušen, številni njegovi oboževalci pa so bili nad potezo Shaqa razočarani. Kljub vsemu se je poteza podjetju za zdaj obrestovala, saj so po objavi novice o novi okrepitvi delnice družbe zrasle za pet odstotkov.