Ameriški predsednik Barack Obama je Oprah novembra podelil posebno priznanje, predsedniško medaljo svobode. Foto: Reuters
Ameriški predsednik Barack Obama je Oprah novembra podelil posebno priznanje, predsedniško medaljo svobode. Foto: Reuters

59-letna televizijska voditeljica, ki je ena najbogatejših in najvplivnejših žensk na planetu, hkrati pa tudi prva temnopolta ženska milijarderka, se je v življenju odločila za kariero in tega vse do danes ne obžaluje.

Pred dnevi je za revijo The Hollywood Reporter o odločitvi, da ne bo imela naraščaja, spregovorila že igralka Octavia Spencer, ki je slikovito dejala, da je popolnoma zadovoljna z zavedanjem, da "njena jajčeca umirajo na polici", zdaj je o isti temi za to revijo spregovorila še Oprah.

Nikoli ni sanjala o otrocih
"Če bi imela otroke, bi me sovražili. Zagotovo bi se nekega dne pojavili v oddaji, podobni Oprah, in tarnali nad menoj. Če bi imela naraščaj, bi nekaj v svojem življenju morala postaviti na stranski tir in to bi bili verjetno otroci," je brez dlake na jeziku ali slabe vesti dejala Oprah, ki jo je hollywoodski igralski ceh v sredo nagradil z nominacijo za stransko vlogo v filmu The Butler.

Winfreyjeva je sicer pri rosnih 14 letih rodila dojenčka, ki pa je po nekaj tednih umrl. Že vse od mladosti pa je vedela, da velike želje po otrocih pač nima, pri tem pa se je spomnila svoje najboljše prijateljice iz otroštva pa vse do danes Gayle King, ki se je že "rodila" z materinskim čutom. "Gayle, ki je danes mati dveh otrok, je že v sedmem razredu v zvezek zapisovala imena svojih še nerojenih otrok. Medtem ko je ona sanjala o družini, sem si jaz že takrat predstavljala, kako bom postala Martin Luther King," je dejala.

Kmalu bo stara 60 let
Oprah se kljub dolgoletni karieri in skorajšnjemu jubileju - svoji 60. obletnici - še ne misli umiriti ali vsaj upočasniti tempa. Okrogli jubilej želi zaznamovati le s selitvijo iz Chicaga v kalifornijsko letovišče Montecito, zato se je novembra na dobrodelni razprodaji znebila za 600.000 dolarjev stvari iz svojega doma, kot so luči, čajniki in naslanjači. "Pripravila sem si prostor za novo življenje, ki si ga urejam v Kaliforniji," je dejala takrat.