Slavna voditeljica je odraščala z revno mamo, skozi življenje pa je zgradila imenitno kariero in si nabrala oboževalce ne le v ZDA, ampak tudi po svetu. Foto: Reuters
Slavna voditeljica je odraščala z revno mamo, skozi življenje pa je zgradila imenitno kariero in si nabrala oboževalce ne le v ZDA, ampak tudi po svetu. Foto: Reuters

"Zadnjič sem se srečala z nekom, ki je dejal, da mi bo pomagal s kampanjo. To ni zame," je dejala 63-letnica v intervjuju. Namigovanja, da bo Winfreyjeva morda predsedniška kandidatka demokratov leta 2020, so se začela po njenem odmevnem govoru na podelitvi zlatih globusov na začetku januarja, ko je prejela nagrado za življenjsko delo. Govorila je o svoji revni mladosti, navdušenju ob spremljanju podelitve oskarjev leta 1964, ko je nagrado za glavno moško vlogo dobil temnopolti Sidney Poitier.

V intervjuju je zdaj pojasnila, kako je sama doživela domneve o njeni kandidaturi. Med drugim je pred kratkim zasledila skodelico z napisom Oprah 2020. "Vse, kar potrebuješ, je skodelica, nekaj gradiva za kampanjo in majica," je dejala o domnevni kandidaturi. "Vedno sem se počutila prepričano in samozavestno sama s sabo v tem, da sem vedela, kaj lahko storim in česa ne. In tako to ni nekaj, kar bi me zanimalo. Nimam DNK za to," je dodala.

Ameriški predsednik Donald Trump je sicer že, ko so se pojavile govorice, podvomil o njeni kandidaturi. "Rad imam Oprah. Ne verjamem, da bo kandidirala," je takrat dejal novinarjem. Winfreyjeva je govor, ki je na moč spominjal na postavljanje temeljev politične kampanje, začinila z izrazom prepričanja, da je čas za moške, ki zlorabljajo ženske, potekel in da bodo s pomočjo žensk in moških napočili časi, ko nobeni več ne bo treba povedati, da se je zloraba zgodila tudi njej.