Osumljenec Eric Holder, ki ga je na sodišču zastopal Chris Darden, se je izrekel za nedolžnega. Foto: AP
Osumljenec Eric Holder, ki ga je na sodišču zastopal Chris Darden, se je izrekel za nedolžnega. Foto: AP

Eric Holder se je zaradi suma umora znanega raperja že zglasil na sodišču, zastopal pa ga je Chris Darden, ki je bil eden izmed državnih tožilcev v odmevnem sojenju proti OJ Simpsonu.

Foto: AP
Foto: AP

29-letnik se mora na sodišču znova zglasiti 10. maja, do takrat pa, če ne plača varščine pet milijonov dolarjev, po poročanju BBC-ja ostaja v priporu. Če sodišče dosodi, da je kriv, mu grozi dosmrtna zaporna kazen.

Raper je bil ubit pred svojo trgovino Marathon Clothing, Holder pa naj bi ga večkrat ustrelil, v incidentu sta bila ranjeni še dve osebi. Sprva so predvidevali, da se je incident zgodil zaradi vpletenosti v kriminalne tolpe, pozneje pa so policisti sporočili, da naj bi šlo za osebne zamere.

Holder naj bi bil že v preteklosti osumljen posedovanja orožja, sumijo pa tudi, da je vpleten v kriminalne tolpe.

Raperjeva smrt je na družbenih omrežjih sprožila veliko odzivov, tudi med zvezdniki. "To nima nikakršnega smisla! Pretresena sem," je tvitnila pevka Rihanna. Glasbenik Pharrell Williams se je Husslu poklonil z besedami, da je bil "pozitivna sila, ki je navdihovala milijone", Drake pa je zapisal, da je z njim v kratkem nameraval posneti pesem.

Pravo ime Nipseyja Hussla je bilo Ermias Asghedom. Odraščal je v Los Angelesu in bil v najstniških letih del ulične tolpe. Njegov debitantski studijski album Victory Lap je bil na letošnjih grammyjih v igri za najboljši rapovski album.