Igralca, ki sta skupaj zaigrala v kultnem trilerju Sedem, sta se zaročila decembra 1996, a sta zaroko razdrla že čez eno leto. Gwyneth je takrat dejala, da se je iz njune zveze ogromno naučila, predvsem, da zveza med dvema zaljubljencema ne sme biti javna stvar. Zdaj imata oba otroke: Brad z Angelino Jolie, Gwyneth pa s pevcem skupine Coldplay Chrisom Martinom. Foto:
Igralca, ki sta skupaj zaigrala v kultnem trilerju Sedem, sta se zaročila decembra 1996, a sta zaroko razdrla že čez eno leto. Gwyneth je takrat dejala, da se je iz njune zveze ogromno naučila, predvsem, da zveza med dvema zaljubljencema ne sme biti javna stvar. Zdaj imata oba otroke: Brad z Angelino Jolie, Gwyneth pa s pevcem skupine Coldplay Chrisom Martinom. Foto:

Za hollywoodske zakone je značilno, da ne trajajo dolgo. Zelo malo je parov, ki zdržijo skupaj več let, kaj šele desetletij. Slavni pari se velikokrat odločijo za poroko, a čez čas spoznajo, da so naredili napako in sledi umazana ločitev, kjer privrejo na plan vse umazane podrobnosti, ki jih z veseljem objavijo tračarski časopisi. A nekateri pari hitreje spoznajo, da bi ločitev bila njihova končna rešitev, zato sploh ne stopijo pred oltar.

Časopisi so polni zgodbic o srečni ljubezni, pari pojasnjujejo medijem, da še nikoli niso bili tako srečni, a potem se nekaj zalomi. Čeprav je za poroko že vse pripravljeno, se odločijo, da je ne bo. Čeprav so ženske rekle da, ko je moški pokleknil na koleno in jih zasnubil, nikoli niso te besedice izrekle tudi pred matičarjem.

Kateri pari so bili že tik pred usodnim korakom, a so se v zadnjem trenutku premislili?

T. P.

Jennifer Lopez in Ben Affleck sta se spoznala na snemanju filma Gigli leta 2002. Tako kot film, je bila neuspešna tudi njuna zaroka, ki sta jo razdrla leta 2004, čeprav je latinozvezdnica dobila od bodočega moža ogromen prstan z zelo redkim roza diamantom. Par bi se naj poročil 14. septembra 2003, vendar sta le nekaj dni pred obredom poroko odpovedala. Njun razhod je bil dokončen v začetku naslednjega leta. Zdaj sta oba srečno poročena, Jennifer s pevcem Marcom Anthonyjem, s katerim sta nastopila tudi v skupnem filmu, Ben pa z igralko Jennifer Garner, s katero je zaigral v Daredevilu.
Julia Roberts je zaigrala v filmu Pobegla nevesta, a za film ni potrebovala posebnih priprav, lahko je črpala kar iz svojih izkušenj. Leta 1990 se je Julia preselila k igralcu Kieferju Sutherlandu, načrtovala sta, da se bosta poročila v naslednjem letu. Za poroko je bilo že vse pripravljeno, razposlali so vabila, naročili rože in poskrbeli za hrano, a le nekaj tednov pred svečanim dogodkom si je igralka premislila.
Drew je zaslovela že pri šestih letih v filmu E. T., njeno najstniško življenje pa so zaznamovali mamila in alkohol. Igralka je bila dvakrat poročena, leta 2004 pa se je zaročila s Fabriziem Morettijem, bobnarjem skupine The Strokes. Njuna ljubezen se je končala januarja letos, Drew pa so že začeli povezovati z igralcem in režiserjem Zachom Braffom.
Ena izmed najlepših igralk je razdrla zaroko z Michaelom Weatherlyjem, s katerim se je zaročila maja 2001. To naj bi bila skupna odločitev, saj po treh letih skupnega življenja naj ne bi bila več tako srečna, kot sta bila na začetku njune zveze. Pozneje je bil njen fant Cash Warren, s katerim se je razšla letošnje poletje.
Njuna ljubezen se je začela na snemanju filma Alfie. Decembra 2004 sta se zaročila, vendar je Sienna čez pol leta preklicala zaroko, ker jo je Jude varal z varuško svojih otrok. Par je poskušal še nekajkrat obuditi svojo ljubezen, zdelo se je že, da mu je angleška igralka odpustila skok čez plot, vendar se po zadnjih informacijah Sienna videva s pevcem P. Diddyjem. Foto: EPA
Čeprav sta bila oba precej znana igralca, sta svojo štiriletno zvezo poskušala kar najbolje skriti pred mediji, kar jima je tudi uspelo. Še zdaj ni povsem jasno, zakaj sta se leta 2002 razšla, a mnogi menijo, da zaradi Cameronine kariere, ki se je vzpenjala, medtem ko Jared že dalj časa ni posnel uspešnega filma. Pozneje je Cameron štiri leta hodila s pevcem Justinom Timberlakom, s katerim sta se razšla letos. Foto: EPA
Eden izmed najbolj znanih boksarjev Oscar de la Hoya in pevka/igralka/manekenka Shanna Moakler sta bila par tri leta. V tem času sta dobila hčerko Atiano Cecilio De la Hoyo, vendar dlje kot do zaroke ni nikoli prišlo. Miss Amerike 2005 Shanna je kasneje nastopala v resničnostnem šovu, ki je prikazoval življenje nje in njenega moža, bobnarja skupine Blink 182, Travisa Barkerja.
V 90. letih so bili časopisi polni zgodbic iz zasebnega življenja Johnyja Deppa. Zaročen je bil z Winono Ryder, na ramo si je tetoviral celo napis Winona forever, ki ga je, ko sta se razšla, spremenil v Wino forever. Pozneje je bil zaročen s Kate Moss, s katero sta se velikokrat znašla na naslovnicah revij zaradi njunega načina življenja. Igralec je bil še zaročen z Jennifer Grey in s Sherilyn Fenn, trenutno pa je Johny v dolgoletni zvezi z Vanesso Paradis, s katero imata dva otroka.