Po 13 letih se Robin in Sean uradno razhajata. Foto: EPA
Po 13 letih se Robin in Sean uradno razhajata. Foto: EPA

Kot je mogoče razbrati iz sodnih papirjev, ki jih je Penn prejšnji teden vložil na sodišče v okrožju Marin blizu San Francisca, je politično angažirani igralec zaprosil za pravno ločitev "zaradi nepremostljivih razlik" od soproge, s katero sta bila poročena 13 let. Par je začel ločitveni postopek že decembra 2007, a sta se nekaj mesecev pozneje spravila.

Penn naj bi zahteval tudi deljeno skrbništvo nad otrokoma, starima 18 in 15 let. Prva je hči Dylan Frances, drugi pa sin Hopper Jack, ki je ime dobil po slavnih družinskih prijateljih: Dennisu Hopperju in Jacku Nicholsonu.

48-letni Penn je februarja dobil drugega oskarja za najboljšo moško glavno vlogo za upodobitev gejevskega aktivista Harveyja Milka v filmu Milk. Pet let mlajše Robin Wright Penn se morda spomnite kot Kelly Capwell iz žajfnice Santa Barbara, igrala je tudi v Forrestu Gumpu in romantični drami Ljubezen v steklenički, trenutno pa gostuje na platnih v trilerju o raziskovalnem novinarstvu State of Play.

Kot je znano, je bil Penn v 80. letih poročen s popzvezdnico Madonno. Takrat se je javnost začela zanimati za njegovo zasebno življenje, kar pa Pennu nikakor ni bilo všeč, slovel pa je tudi po neizprosnosti (nemalokrat nasilju) do paparacev. Med krajšo ločitvijo od Wrightove sredi 90. se je igralec sestajal s pevko Jewel.

A. K.