Bi si mislili, da je dekle na desni prelestna Cameron Diaz? Poglejte natančneje ... Foto:
Bi si mislili, da je dekle na desni prelestna Cameron Diaz? Poglejte natančneje ... Foto:

Nekatere, predvsem pevke, skušajo s pobritostjo nekaj sporočiti ljudem ali na ta način pokazati svoj pogled na življenje, igralke pa se za tako drastično spremembo po navadi odločijo zaradi prepričljivejše filmske vloge.

Zadnja, ki se je "znebila" svojih dolgih svetlih las, ki so bili poleg modrih oči njen zaščitni znak, je ameriška zvezdnica Cameron Diaz. Takšno jo bomo videli v filmu My Sister's Keeper, v katerem bo upodobila mater deklice z levkemijo. Mati si iz solidarnosti s hčerjo pobrije lase.

Tudi lepotica Halle Berry je bila tik pred tem, da bi zaradi filmske vloge postala "plešasta", a si je, potem ko je videla, kako bi bila videti brez las, premislila: "Raje bom nosila kar posebno kapo, ki skrije lase. Tole je preveč hudo," je dejala.

A. P.

Natalie Portman je v različnih filmih nosila že ogromno lasulj in tudi 'odštekanih' pričesk, za vlogo v filmu V for Vendetta pa se je odločila, da se bo las povsem znebila. Za to potezo ni dolgo oklevala, saj je dejala, da si bo tako vsaj malo odpočila od hollywoodske obsedenosti z lepoto. Pohvalila pa jo je tudi javnost - revija Maxim jo je leta 2006 uvrstila na 33. mesto najlepših stotih žensk. Da, pobritost je lahko seksi. Foto: EPA
Leta 1997 je Demi Moore polnila stolpce rumenih časopisov z zapeljivo vlogo v uspešnici Striptiz, ko je poskrbela za novo vznemirjenje. Tokrat se je odločila za povsem drugačno vlogo, kot vojakinja G. I. Jane si je obrila lase. A ljudje so jo raje gledali v prejšnji vlogi - G. I. Jane ni prinesel prav veliko zelencev ...
Nekdanja popprinceska Britney Spears pa si las ni pobrila zaradi posla, ampak ... kdo ve zakaj. Neki večer je preprosto zakorakala v enega izmed cenenih fizerskih salonov v Los Angelesu, vzela v roke aparat in pobarvani črni lasje so začeli padati na tla. Ob naslajanju paparacev, seveda.
Sudanska supermanekenka Alek Wek pa je pobrita preprosto zato, ker jo taka pričeska naredi neverjetno privlačno. Prav to, da nima las, ji je v 90. letih pomagalo, da se je prebila na modne steze, pobrita glava pa je ostala njena glavna tržna zanimivost. Alek je prepričala tudi podjetje Victoria' Secret, da jo je izbralo za enega svojih 'angelčkov'. Foto: EPA
Še ena igralka, ki je imela dovolj popolnih svetlih las. Meni Suvari je pobrita glava očitno všeč, saj že kar nekaj mesecev vzdržuje tak slog.
Pevka India Arie meni, da z lasmi izraža določene poglede na svet, napisala je tudi pesem I Am Not My Hair. Na začetku kariere je pevka sicer nastopala z dreadi, nato pa je spoznala, da dolgih las ne potrebuje.
Ko je založba iz uporniške irske pevke Sinead O'Connor želela narediti sekssimbol, se je ona odzvala tako, da si je pobrila lase. A to je bil šele začetek njene sporne poti - leta 1992 je dvignila veliko prahu, ko je med televizijskim nastopom raztrgala sliko takratnega papeža Janeza Pavla II. Foto: EPA
Jenny Shimizu je morda najbolj znana kot domnevna ljubimka igralske zvezde Angeline Jolie, a za videz brez las se je odločila že prej, za serijo oglasov modnega podjetja Calvin Klein. Ta japonsko-ameriška manekenka je v modnem svetu uspela prav z neobičajnim videzom, ki vključuje veliko tetovaž, pobrite lase in usnjena oblačila.
Sigourney Weaver se je v tretjem nadaljevanju Osmega potnika kot Ellen Ripley pojavila brez las. Glavni razlog za njeno odločitev naj bi bil samo in izključno denar.
Še ena pobrita zvezdnica - britanska pevka Skin, nekdanja članica zasedbe Skunk Anansie. Na fotografiji je bila sicer v vlogi manekenke. Foto: EPA