Družbena omrežja so polna sporočil o spravi zakoncev Bryant, ki sta tudi uradno potrdila, da se ne bosta ločila. Foto: EPA
Družbena omrežja so polna sporočil o spravi zakoncev Bryant, ki sta tudi uradno potrdila, da se ne bosta ločila. Foto: EPA
Družina Bryant
Družina Bryant je spet skupaj. Foto: EPA

Kot kažejo sporočila, objavljena na družbenih omrežjih, se je postavna temnolaska pobotala s svojim možem in preklicala ločitev.

"Z zadovoljstvom lahko sporočiva, da sva se pobotala, postopek ločitve bo ustavljen in se že veseliva najinega prihodnjega skupnega življenja," je zapisala Vanessa Bryant, njene besede o spravi pa je na Facebooku potrdil Kobe Bryant: "Z veseljem lahko potrdim, da z Vanesso nadaljujeva najino skupno življenje kot družina. Ko se konča šov in glasba utihne, je zelo lepo, če lahko z nekom deliš skupno pot."

"Nikoli več te ne bom prevaral!"
Vanessa je decembra 2011 vložila zahtevek za ločitev od Kobeja zaradi "nepremostljivih razlik", na ta korak pa so jo napeljali moževi stalni skoki čez plot. 30-letna Vanessa je kmalu po vložitvi ločitvenih papirjev ameriškim medijem razkrila, da jo je Kobe v desetih letih zakona prevaral z najmanj stotimi ženskami, kar je bil tudi glavni razlog, da se je odločila ločiti od košarkarskega zvezdnika. NBA-zvezdnik se je na vse kriplje trudil, da bi mu žena oprostila. Med drugim je na sodišču javno prisegel: "Nikoli več te ne bom prevaral!"

Kobejeva strategija, s katero je želel Vanessi dokazati, da se je spremenil, in jo prositi, naj da njunemu zakonu (v katerem sta se jima rodili tudi dve hčerki - danes devetletna Natalia in šestletna Gianna) še drugo možnost - poleg javne obljube ji je v znak opravičila kupil drag nakit, ji pošiljal rože in jo vabil na večerje, skupaj pa sta delovala v različnih dobrodelnih projektih -, je naposled le uspela. Vsa pozornost je prevarano soprogo čisto omehčala, tako da je Vanessa ustavila ločitveni postopek in Kobeja vzela nazaj.

Kobe na sodišču zaradi domnevnega posilstva
Zakona med zakoncema Bryant, ki sta se poročila leta 2001, ko je on imel 22, ona pa 18 let, ni ogrozil niti škandal, ko je neka ženska iz Kolorada Bryanta leta 2003 obtožila, da jo je napadel in skušal posiliti.

Košarkarski zvezdnik se je v primeru posilstva dekleta na zaslišanju izrekel za nedolžnega. Dejal je, da je uslužbenka v smučarskem letovišču Vail v Koloradu privolila v spolni odnos. Bryantu je takrat grozila celo dosmrtna ječa, če bi sodišče odločilo, da je kriv, a je košarkar imel srečo, saj je ženska na koncu umaknila tožbo. Vpleteni strani sta se namreč dogovorili za zunajsodno poravnavo, govorilo pa se je, da je Bryant za umik tožbe odštel več kot dva milijona ameriških dolarjev.