Še nepojasnjena smrt Shermana, ki je umrl pri 64 letih, je globoko prizadela člane znane rokovske zasedbe, ki so na družbenih omrežjih zapisali: "Družina Red Hot Chili Peppers bi rada Jacku Shermanu zaželela mirno pot onkraj tega sveta."

Jack se je namreč losangeleški skupini pridružil leta 1983, ko je nadomestil prvotnega kitarista Hillela Slovaka. Tako je prevzel vlogo kitarista na debitantskem albumu alternativne rokovske skupine, pridružil pa se jim je tudi na prvi turneji po Ameriki. Čeprav je bil zaradi vrnitve Slovaka leta 1985 iz skupine odpuščen, je z njo še vseeno občasno sodeloval. "Bil je edinstven fant in zahvaljujemo se mu za vse dobre in slabe trenutke ter tiste vmes," so še zapisali člani, poroča Guardian. Shermanu pa so se poklonili tudi v številnih revijah med drugim tudi v Rolling Stonu.

V nadaljevanju svoje kariere je med drugim delal tudi z Bobom Dylanom in Georgeem Clintonom.

Ni bil vključen v dvorano slavnih rokenrola

Sherman kljub svojim prispevkom k delu skupine ni bil prisoten, ko je bila skupina leta 2012 vključena v dvorano slavnih rokenrola. Takrat so čast priznali trem kitaristom: Slovaku, Joshu Klinghofferju in Johnu Frusciantealiju, Sherman pa se je lahko obrisal pod nosom.

Za Billboard je takrat priznal: "Boleče je gledati vse to praznovanje in biti z njega izključen. Ne trdim, da sem skupini kar koli prispeval ... Vendar sem pod napornimi pogoji trdo delal. Moje delo je bilo dano v nič. Počutim se osramočenega in občutek ni dober." Skupino je branil njihov odvetnik Eric Green, ki je dejal: "To ni bila odločitev članov skupine, ampak odločitev, ki jo je sprejel Hall of Fame."