Princesa Beatrice z zaročencem, Edoardom Mapellijem Mozzijem. Foto: AP
Princesa Beatrice z zaročencem, Edoardom Mapellijem Mozzijem. Foto: AP

Poroka bo precej intimnejša od poroke njene mlajše sestre Eugenie, ki je leta 2018 stopila pred oltar z vinskim trgovcem Jackom Brooksbankom z razkošnim obredom in slavjem v Windsorskem gradu, ki običajno pritiče kraljevskim porokam.

Sorodna novica Beatrice zaradi očetove vpletenosti v spolni škandal ostala brez zaročne zabave

Eugenie se je poročila le nekaj mesecev za princem Harryjem in Meghan s podobnim protokolarnim pompom in na isti lokaciji.

A medtem se je njun oče, princ Andrew, znašel sredi zelo javnega spolnega škandala zaradi svojega prijateljevanja z zdaj že pokojnim ameriškim finančnikom in pedofilom Jeffreyjem Epsteinom.

Princu očitajo, da je tudi sam izkoriščal Epsteinove ponudbe mladoletnih deklet, konkretno, takrat 17-letne Virginie Giuffre, kar je kljub skupnim fotografijam zanikal, a se je vseeno lani po pritiskih odpovedal opravljanjem javnih dolžnosti.

Zaradi očetovega škandala se je morala Beatrice decembra odpovedati tudi zaročni zabavi.

Beatrice s staršema, princem Andrewom in Sarah, vojvodinjo Yorško. Foto: AP
Beatrice s staršema, princem Andrewom in Sarah, vojvodinjo Yorško. Foto: AP

Italijanska zaroka

"Njeno visočanstvo kraljica Elizabeta je prijazno dala dovoljenje, da poteka obred v kraljevi kapeli v palači St. James," je sporočila Buckinghamska palača. "Obredu bo sledil zasebni sprejem, ki ga bo na vrtovih Buckinghamske palače gostila kraljica."

31-letna Beatrice, deveta v vrsti za britanski prestol, je kraljičina vnukinja ter sestrična princev Williama in Harryja. S 37-letnim Mozzijem, premožnim gradbincem in lastnikom podjetja za notranje oblikovanje, se je zaročila v Italiji septembra lani.

Kljub temu da je princesa, pa Beatrice ne opravlja uradnih kraljevskih dolžnosti, ampak dela za Afiniti, izdelovalca programske opreme s sedežem v Washingtonu, ter živi med Londonom in New Yorkom.