Cristiano Ronaldo z materjo in prvorojencem. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo z materjo in prvorojencem. Foto: Reuters

Dolores Aveiro v kratki izjavi za portugalske medije ni pokazala usmiljenja do Američanke Kathryn Mayorga, ki nogometaša Juventusa obtožuje, da jo je posilil.

Najprej je povedala, da popolnoma zaupa sinu in ve, kakšno osebo je rodila, nato pa je komentirala noč, ki še vedno preganja nogometaša.

"Ko je šla z njim v hotelsko sobo, je vedela, da ne bosta igrala kart, ampak da bosta počela kaj drugega ..."

"Ronaldo je vedno trdil, in to velja tudi danes, da je bilo vse, kar se je dogajalo v hotelu v Las Vegasu leta 2009, vzajemno in naravno. Obenem ni presenečenje, da je bil najden DNK, ki ne pripada Kathryn Mayorga, kot tudi ne, da je policija kot del običajnega preiskovalnega postopka zahtevala preiskavo DNK," je po tem, ko je lasvegaška policija januarja v Italijo poslala nalog za odvzem DNK Cristianu Ronaldu kot del preiskave, izjavil Ronaldov odvetnik Peter Christiansen.

Sorodna novica Policija Las Vegasa izdala nalog za odvzem DNK-ja Ronaldu

"Odločno zavračam obtožbe, ki letijo proti meni. Posilstvo je nagnusen zločin, ki je v nasprotju z vsem, kar jaz sem in v kar verjamem. Kljub želji, da si operem ime, pa ne želim biti del medijskega spektakla, ki ga ustvarjajo ljudje, ki se želijo samopromovirati. Moja vest je čista in povsem miren pričakujem izide te preiskave," pa je zadevo prek družbenih omrežij komentiral nogometni superzvezdnik.

34-letna Kathryn Mayorga trdi, da jo je Ronaldo po srečanju v nočnem klubu pozneje posilil v enem izmed hotelov v Las Vegasu 13. junija leta 2009. Naslednji dan je prijavila posilstvo mestni policiji, izveden je bil celoten postopek z zdravniškim pregledom in odvzemom DNK. Vendar Mayorgova, ki je prepoznala Ronalda, takrat ni želela razkriti ne imena storilca ne kraja domnevnega zločina. Pozneje je prek odvetnikov stopila v stik z Ronaldovimi odvetniki in dosežena je bila zunajsodna poravnava, po kateri je Američanka dobila 325 tisoč evrov.