Igralec je dejal, da okoljevarstveniki prepogosto igrajo v obrambi namesto v napadu. Foto: Reuters
Igralec je dejal, da okoljevarstveniki prepogosto igrajo v obrambi namesto v napadu. Foto: Reuters

Pojasnil je, da bi se morali, namesto da se zgolj pritožujejo nad stanjem podnebja, skupaj zavzeti za celostno zaščito okolja, poroča nemška tiskovna agencija DPA.

Politik avstrijskih korenin se je med govorom na Avstrijskem vrhu sveta (Austrian World Summit) poleg varstva okolja dotaknil še odnosa ameriškega predsednika Donalda Trumpa do te problematike, ki je lani odločil, da bodo ZDA izstopile iz pariškega podnebnega sporazuma.

Ob tem se je besedno poigral še z njegovim znanim sloganom Naredimo Ameriko spet veliko. "Katero stran boste izbrali?" je vprašal znani igralec. "Mi smo se odločili, da bomo planet znova naredili velik in zdrav."

Udeležence, bilo jih je približno 1.200, med njimi pa je bil tudi generalni sekretar ZN-a Antonio Guterres, je ob tem še pozval, naj zavzamejo držo športnikov. Dodal je, da prepogosto igrajo v obrambi namesto v napadu.

Konferenco je sicer organizirala Schwarzeneggerjeva iniciativa R20, ki svet spodbuja h gradnji zelene infrastrukture.

70-letni igralec je v igralskem svetu zaslovel z vlogo Terminatorja, pred kratkim pa je prestal operacijo srca. Pošalil se je, da so mu kirurgi obljubili dobro oskrbo, saj naj bi bil "edini republikanec s srcem" in zaradi tega "ogrožena vrsta".