Shannen Doherty je novico o bolezni razkrila, ker bodo zaradi sodnega postopka v naslednjih dneh javni postali vsi njeni zdravstveni podatki. Foto: AP
Shannen Doherty je novico o bolezni razkrila, ker bodo zaradi sodnega postopka v naslednjih dneh javni postali vsi njeni zdravstveni podatki. Foto: AP

48-letna igralka, ki je zaslovela z vlogo Brende v kultni nadaljevanki iz 90. let Beverly Hills 90210, je v torek za ABC News potrdila, da se je njena bolezen vrnila.

Že leta 2015 so ji namreč odkrila raka na dojkah, po dveh letih pa je oznanila, da je raka uspešno premagala. Lani pa so preiskave pokazale poslabšanje stanja. Lani je, kot je pojasnila, prestala številne preiskave, ki so pokazale, da ima raka v zadnjem stadiju.

Kot je še dejala v pogovoru, je novico najprej nameravala obdržati zase, a ker se je že pred leti zapletla v tožbo z zavarovalnico, ki ji noče plačevati zdravljenja, in ker je nadaljevanje postopka, v katerem bi vse skupaj prišlo na dan, napovedano za naslednje dni, se je odločila, da bo javnost o tem seznanila sama: "Raje vidim, da vse to slišite od mene."

"Meni so postavili tako diagnozo, umrl je pa nekdo, ki je bil na prvi pogled zdrav"

Sočasno je razkrila, da so ji diagnozo postavili lani, ravno, ko jo je pretresla novica o možganski kapi in pozneje smrti prijatelja in soigralca Luka Perryja. "Čudno je bilo. Meni so postavili tako diagnozo, umrl je pa nekdo, ki je bil na prvi pogled zdrav," je dejala in dodala, da ji je to dala moč za nadaljnji boj. "Zdaj je še težje, saj sem mislila, da bom, ko končno razkrijem, da imam raka v četrtem stadiju, lahko še vedno delala po 16 ur na dan in polno živela in da me bodo ljudje občudujoče gledali in si rekli: 'Poglej, ona ima raka in še vedno lahko dela. Življenje se ne konča tisti trenutek, ko dobimo diagnozo. Še vedno me čaka življenje.'"

A realnost je bila precej težja, je potrdila: "Mislim, da še vedno nisem povsem dojela. Nekatere stvari je težko predelati. Vsekakor je veliko dni, ko se sprašujem: 'Zakaj jaz?' Potem si pa odgovorim: 'Zakaj pa ne jaz? Kdo drug pa? Kdo si to še zasluži?' Nihče. Nihče si tega ne zasluži. In moja naslednja misel je vsakič: kako se bodo s tem spoprijeli moji bližnji, moja mama, moj mož."

Četrti stadij raka pomeni, da se je rak razširil v druge organe in po telesu, kar pomeni, da ga je zelo težko pozdraviti, običajno le spremljajo njegovo širjenje in bolniku lajšajo morebitno trpljenje.