Bo prišla sama? Foto: EPA
Bo prišla sama? Foto: EPA

35-letna Angie, ki trenutno promovira svoj najnovejši film Salt (ta bo prav danes osvetlil tudi platna slovenskih kinematografov), bo po pisanju hrvaških spletnih medijev gostja gledališča Ulysses.

Njen obisk uveljavljenega hrvaškega igralca s srbskimi koreninami naj bi bil namenjen tudi morebitnemu filmskemu sodelovanju. Angelina si namreč želi, da bi Rade igral v njenem naslednjem projektu, pri katerem bo debitirala kot režiserka. Ambasadorka dobre volje ZN-ja si namreč želi posneti film o jugoslovanski vojni v 90. letih, ki naj bi ga snemali prav na območju nekdanje Jugoslavije.

Koliko časa bo ostala?
Novica, ki je v medije pricurljala iz igralskih krogov, je dodobra razburila hrvaško javnost in razplamtela ugibanja o dolžini Angelininega obiska. Za zdaj je znano le to, da naj bi si igralka v petek zvečer ogledala Shakespearjevega Kralja Leara, v katerem igra glavno vlogo Rade pod režisersko taktirko žene Lenke. Če to drži, si bo igralka predstavo ogledala v družbi hrvaške premierke Jadranke Kosor, ministra za kulturo Boža Biškupića in ministra za turizem Damirja Bajsa.

Hrvaški mediji še ugibajo, ali bo igralka, ki si bo pred predstavo v družbi Rada ogledala Brione, prišla sama ali v družbi Brada Pitta in njunih šestih malčkov. Joliejeva je sicer v družbi Pitta aprila letos obiskala že Bosno in Hercegovino ter Črno goro. Takrat se je šušljalo, da bo slavni par obiskal tudi Dubrovnik, a naj bi si v zadnjem trenutku premislila, saj so novinarji in fotografi nemudoma oddrveli v Dubrovnik.