Meghan Markle se je s Harryjem v javnosti nazadnje pojavila pred dobrim mesecem, ko sta se v Hiši Nove Zelandije v Londonu poklonila spominu na žrtve terorističnega napada v Christchurchu. Foto: AP
Meghan Markle se je s Harryjem v javnosti nazadnje pojavila pred dobrim mesecem, ko sta se v Hiši Nove Zelandije v Londonu poklonila spominu na žrtve terorističnega napada v Christchurchu. Foto: AP

Glede na napovedi stavnic se bo britanski kraljevi družini na začetku maja pridružila rdečelasa deklica Diana, ki se bo rodila doma, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ker princ in njegova žena o svojem naraščaju doslej nista izdala prav veliko, razen tega, da naj bi se rodil konec aprila ali na začetku maja, ugibanjem ni konca.

Stav o spolu ne sprejemajo več

Britanci so dokaj prepričani, da se bo rodila deklica. Na to možnost jih je stavilo že toliko, da so stavniške hiše sredi aprila prenehale sprejemati stave o tem, saj domnevajo, da je nekdo izdal skrivnost o otrokovem spolu.

Glede imen kraljevega dojenčka največ Britancev, kar 60 odstotkov tistih, ki sodelujejo v stavah, pričakuje Diano, kakor je bilo ime Harryjevi pokojni materi. Pogosto pa stavijo tudi na imena Grace, Alice, Isabella, Victoria, Alexandrina in Elizabeth. Če se bo rodil deček, na stavnicah najvišje kotira Arthur, sledijo Charles, James, Edward in Alexander.

Sorodna novica Britanski princ Louis upihnil prvo svečko

AFP še dodaja, da so stavnice pravilno napovedale imena vseh treh otrok Harryjevega brata, princa Williama Georgea, Charlotte in Louisa.

Zelo veliko ljudi tudi stavi na to, da bo otrok rdečelas, tako kot princ Harry. Glede na stavnice bo novi član britanske kraljeve družine, ki bo sedmi v vrsti za prestol, prišel na svet prihodnji teden in da se bo rodil doma.

Britanci za stave o kraljevem dojenčku v povprečju namenijo po štiri funte (4,65 evra), po pričakovanjih pa bo novi član britanskega dvora stavniški industriji prinesel okoli pet milijonov funtov (5,78 milijona evrov).