Sofia Vergara na lestvici televizijskih igralk z najvišjimi zaslužki kraljuje že od leta 2012. Foto: Reuters
Sofia Vergara na lestvici televizijskih igralk z najvišjimi zaslužki kraljuje že od leta 2012. Foto: Reuters
Na drugem mestu televizijskih igralk z najvišjim dohodkom v obdobju zadnjega leta je igralka Kaley Cuoco. Foto: Reuters

Zvezdnica humoristične serije letno zasluži kar 37 milijonov evrov, kar je 14 milijonov več od njene najbližje zasledovalke. Na drugem mestu se je letos znova znašla Kaley Cuoco, ki v seriji Veliki pokavci (The big Bang Theory) igra simpatično Penny.

Vodilnima zaslužkaricama sledijo Ellen Pompeo iz Talentov v belem (Grey's Anatomy), Mariska Hargitay, Julie Bowen, ki v Moderni družini nastopa skupaj s Sofio Vergaro, Mayik Bialik, Melissa Rauch, Kerry Washington iz nanizanke Škandal (Scandal), Claire Danes in Pauley Perrette iz znamenite serije NCSI.

Sofia Vergara se je že v devetdesetih letih prejšnjega stoletja iz Kolumbije preselila v ZDA, kjer je začela manekensko kariero, kolumbijsko igralko, ki v uspešnici televizijske mreže ABC upodablja vročekrvno lepotico Glorio, pa je revija Forbes za najbogatejšo televizijsko zvezdnico v ZDA oklicala že sedmič.

Vergara zasluži veliko več kot najbolje plačani moški televizijski igralec Jim Parsons. Med 20 imeni najboljših zaslužkarjev pa je kar 13 igralcev iz serije Moderna družina in Veliki pokavci.

Na seznamu najbolje plačanih igralcev so se namreč znašli še Johnny Galecki, Kunal Nayyar, Simon Helberg, Ed O'Neill, Eric Stonestreet, Jesse Tyler Ferguson in Ty Burrell.