Travolta je pred Nemčijo svoj film promoviral tudi v Londonu in Madridu. Foto: Reuters
Travolta je pred Nemčijo svoj film promoviral tudi v Londonu in Madridu. Foto: Reuters
John Travolta in Tim Allen
John in njegov soigralec iz Divjakov Tim Allen se na premiero pripeljeta kar s harley davidsonom. Foto: Reuters

53-letnik je v Nemčiji predstavljal svoj novi film, akcijsko komedijo Divjaka (Wild Hogs), med letom v domovino pa je imel njegov boeing 707 tehnične težave.

Johnu, ki se med prestajanjem ni poškodoval, a ga je dogodek pošteno prestrašil, je na srečo uspelo pristati na letališču v mestu Shannon.

Samo zamenjal letalo
"Če ne bi uspel prileteti do Shannona, bi bilo z njim verjetno konec. Zelo si je oddahnil, ko je stopil na trdna tla," so dejali letališki delavci. Travolta, zvezdnik filmov Šund, Tanka rdeča linija, Braz obraza in mnogih drugih, je pokvarjeno letalo pustil na Irskem, nato pa z najetim odletel naprej proti domu.

Zanimivo, da se je Travolti pred osmimi leti že primerila podobna nesreča. Med poletom je njegovemu letalu odpovedal motor, zato je moral takrat zasilno pristati v Bostonu.

Skoraj več v zraku kot na tleh ...
In o kakšnem letalu sploh govorimo? John se lahko pohvali z "igračko", ki ima v 34 sedežev in tri spalnice, njegovo ljubkovalno ime pa je Jett Clipper Ella. Igralec je samo lani z njim preletel več kot 50.000 kilometrov, pilotski izpit pa je naredil že davnega leta 1974.

Zvezdnik je res velik ljubitelj letalstva, saj ima poleg omenjenega letala v "garaži" parkirana še štiri letala, v bližini svojega doma na Floridi pa si je omislil kar zasebno pristajalno stezo.