Victoria (desno njen sin Brooklyn) je otrokom prebrala tudi zgodbico. Foto: Daily Mail
Victoria (desno njen sin Brooklyn) je otrokom prebrala tudi zgodbico. Foto: Daily Mail
Victoria Beckham
Večinoma jo vidimo takšno, v visokih petah, skrbno naličeno in oblečeno po zadnji modi. Foto: EPA

Nekdanja Posh Spice je pred dnevi z desetletnim sinom Brooklynom za dva dni odpotovala v okrožje Clay v zvezni državi Kentucky, v katerem kar 48 odstotkov otrok živi pod mejo revščine, stopnja nepismenosti je velika, veliko otrok pa se zaradi neprimerne prehrane sooča tudi z debelostjo.

Z Brooklynom sta sodelovala v vrsti dobrodelnih dejavnosti, ki jih je vodila organizacija Save the Children. Tako sta po domovih razdelila nekaj knjig in zdravil in otroke učila brati, Victoria pa je zbrani otroški druščini celo pokazala nekaj trikov z nogometno žogo. Presenetila je tudi z videzom, saj je nosila škornje brez pet in sprane kavbojke, na glavo pa je imela poveznjeno športno kapico.

"Ponosna sem na Brooklyna"
Britanka, ki se je po koncu pevske kariere posvetila predvsem modi, je svoje vtise strnila: "Ob tem obisku sem spoznala, kako nujno je, da imajo vsi otroci v življenju enake možnosti, Brooklyn pa se je veliko naučil o odgovornostih, ki jih bo moral nositi kot predstavnik svoje generacije, da bo postala uspešna. Zelo sem ponosna nanj." Najstarejši sin jo je, po njenih besedah, sicer kar sam prosil, ali jo lahko spremlja v Kentucky.

Predstavnik organizacije Mark Shriver je bil nad Victoriino potezo seveda navdušen: "Victoria predstavlja svetel in vpliven vzor. Opozorila je na težave in ovire, s katerimi se v ZDA srečuje vse preveč otrok. Želimo si, da bi tudi v prihodnje sodelovala z nami."

Po izletu pa spet v deželo, kjer se cedita med in mleko
Družina Beckham, torej starša David in Victoria ter sinovi Brooklyn, Romeo in Cruz, sicer živijo v razkošni vili v Beverly Hillsu, rumeni mediji pa so že večkrat poročali o izjemno brezvestnem zapravljanju Victorie, predvsem v trgovinah z oblačili in modnimi dodatki.