Dickova žena Arlene je na Twitterju objavila posnetek, ki kaže, kaj je ostalo od igralčevega jaguarja. Foto: Twitter
Dickova žena Arlene je na Twitterju objavila posnetek, ki kaže, kaj je ostalo od igralčevega jaguarja. Foto: Twitter

87-letni Van Dyke je svojega jaguarja okrog dveh popoldne vozil po avtocesti v Los Angelesu, ko je zaslišal nenavaden zvok: "Najprej sem mislil, da mi je počila pnevmatika, nato pa se je nenadoma začelo kaditi in avto je kar zagorel. Bilo je strašljivo," je prizor opisal igralec.

Takrat je mimo pripeljal Jason Pennington, ki je takoj ustavil in stekel do voznikovih vrat, kjer je voznika našel nagnjenega nad volan. "Mislil je, da sem omedlel, zato me je močno stresel," je v smehu povedal Van Dyke, ki mu je Pennington opotekajočemu in zmedenemu nato pomagal iz vozila.

Niti sekunde prezgodaj, saj so plameni pogoltnili cel avtomobil, ki je bil nazadnje videti, kot da ga je opustošila eksplozija bombe, so zapisali pri tiskovni agenciji AP.

Van Dyke po incidentu ni potreboval zdravniške pomoči. "On je v redu, hvala bogu!!" je na Twitterju zapisala njegova žena Arlene, ki je hkrati objavila tudi videoposnetek, ki prikazuje "stopljenega" jaguarja in igralca v pogovoru s policistom na kraju nesreče.

Kot dr. Mark Sloane v Diagnoza: Umor
Takrat 86-letni Van Dyke se je s 40-letno vizažistko Arlene poročil lani. Njegova spremljevalka Michelle Triola Marvin, s katero sta bila skupaj 30 let, je umrla oktobra leta 2009 v starosti 76 let, iz prvega zakona z Margie Willett pa ima Dick štiri otroke.

V široki paleti njegovih vlog velja omeniti filmsko klasiko Mary Poppins, odrsko in filmsko različico Bye Bye Birdie ter televizijsko humoristično nanizanko Dick Van Dyke. V sedemdesetih in osemdesetih letih je gostoval v številnih nanizankah, med drugim v The Carol Burnett Show in Matlocku, ter v poznih 90. letih nase znova opozoril kot dr. Mark Sloane v detektivski nanizanki Diagnoza: Umor, po kateri ga tudi slovenski gledalci najbolje poznamo.