Charlie Sheen obžaluje izjave, kot sta tisti, da ima v sebi tigrovo kri in DNK Adonisa, saj naj bi šlo za šale in metafore, v katere ni v resnici nikoli verjel. Foto: Reuters
Charlie Sheen obžaluje izjave, kot sta tisti, da ima v sebi tigrovo kri in DNK Adonisa, saj naj bi šlo za šale in metafore, v katere ni v resnici nikoli verjel. Foto: Reuters

Približno šest mesecev po zelo javnih izpadih in izgubi vloge v komični nanizanki Dva moža in pol 47-letni igralec v televizijskih nastopih deluje umirjeno, jasnih misli in skesano, ko govori o dogodkih, ki so privedli do tega, da so ga producenti komične serije Dva moža in pol marca odpustili in namesto njega najeli Ashtona Kutcherja.

V NBC-jevi pogovorni oddaji Today je Sheen voditelju Mattu Lauerju povedal, da je "ogenj podžigal, ker ga v resnici ni mogel pogasiti". Dodal je, da obžaluje izjave, kot sta tisti, da ima v sebi tigrovo kri in DNK Adonisa, saj naj bi šlo za šale in metafore, v katere ni v resnici nikoli verjel.

"Uporniški sprevodnik na pobeglem vlaku"
V gosteh v pogovorni oddaji Jaya Lena je Sheen povedal, da si "spet želi biti vzornik", kar je v velikem nasprotju z nenadzorovanim obnašanjem na začetku leta, ko naj bi se obnašal kot "uporniški sprevodnik na pobeglem vlaku". Sheen je, preden je po javnem sporu z vodilnimi v studiih CBS in Warner Bros (besedno in zelo javno je napadel ustvarjalca serije Dva moža in pol Chucka Lorreja), veljal za najbolje plačanega televizijskega igralca, z vlogo ženskarja Charlieja Harperja je zaslužil milijone.

V naslednjih mesecih je na spletu objavljal videoposnetke, v katerih se je hvalil o svojem zmagovanju in tigrovi krvi v žilah. Kot je zdaj povedal v Lenovi oddaji, bi se tudi sam odpustil, morda pa ne ravno na način, ki so ga izbrali njegovi delodajalci.

Sheenove (tokratne) težave so se začele že konec leta 2009, nekajkrat se je skoraj znašel na napačni strani zakona ter bil na odvajanju od mamil in alkohola. Ko pa so ga na začetku letošnjega leta odpustili, se je Sheen "zavedel, da izgublja", je povedal Lenu.

Zna se pošaliti na svoj račun
Ne le da Sheen, kot pravi, nima nobenih zamer do ustvarjalcev serije Dva moža in pol, dodaja celo, da si bo v ponedeljek, ko bo premierno na sporedu prva epizoda z Ashtonom Kutcherjem, oddajo ogledal. Sheenov lik sicer v seriji ne obstaja več, bi pa, kot je povedal v gosteh pri Lenu, z veseljem sprejel gostujočo vlogo.

Sheena si bodo na isti večer privoščili na kanalu Comedy Central. V oddaji, v kateri se bodo norčevali iz njegovih prigod, bodo gostovali tudi Mike Tyson, William Shatner, kitarist Slash in Sheenova odtujena žena Brooke Mueller. Charlie očitno res ni zamerljiv mož, saj je pri nastajanju oddaje sodeloval tudi sam.

V priloženih posnetkih si oglejte odlomka iz omenjenih pogovorov s Charliejem Sheenom.