Severina se bo v prestolnici znova ustavila 24. februarja. Napoveduje pa tudi svoj nastop v revijalnem delu letošnjega finalnega  izbora za hrvaško pesem Evrovizije - Dora. Foto: Dallas
Severina se bo v prestolnici znova ustavila 24. februarja. Napoveduje pa tudi svoj nastop v revijalnem delu letošnjega finalnega izbora za hrvaško pesem Evrovizije - Dora. Foto: Dallas
Severina pred MMC-jevo kamero

ljubezni Severine. "Kaj jaz vem, očitno je njim to zanimivo," je razmišljala pevka za MMC.

O svoji novi ljubezni Milanu Popoviću, uspešnem srbskem poslovnežu in "nekronanem kralju bakra", ni bila preveč zgovorna, zato smo pozornost obrnili k njeni glasbeni karieri. Pevka se pripravlja na serijo promocijskih koncertov, ki jih je sprožila izdaja DVD-ja Tridesete u živo, v mislih (predvsem Gorana Bregovića – tvorca njene glasbe preteklih nekaj let) pa ima že nove zamisli za pesmi.

Pogovor s Severino v celoti si lahko pogledate v videu desno.

"Mislim, da se je meni malo pomešalo v glavi, saj zadnjih pet let nisem nič napisala. Od besedila Moja štikla nisem nič napisala. Morda ravno zaradi tega. Morda je bila 'Afrika paprika' pečat, in to je bil konec mojega pisanja besedil," je pojasnila Severina in dodala, da jo Bregović še kako spodbuja k pisanju novega materiala. "Ljudje so na koncertih ugotovili, da imajo pesmi, kot so Ja samo pjevam, Pogled ispod obrva, Mili moj, Prijateljice, neko dodatno zrnce nežnosti ali iskrenosti," je še dodala Severina.

Kdo naredi koga?
Pevka sicer trdi, da tako v teoriji kot v praksi ona spremeni pesem v uspešnico. "Neki naš skladatelj mi je rekel, da jaz iz pesmi delam hite in da bi rad videl, da bi kakšna pesem iz mene naredila hit," se je pošalila v pogovoru za MMC.

In kako s svojimi pesmimi zadovoljiti okuse raznovrstnega poslušalstva? "Mislim, da je najprej treba zadovoljiti svoj okus. In ne ugajati nikomur v ničemer. Vi morate biti srečni, in ko vi nekaj posnamete v studiu, vam mora biti super všeč. Samo tako ste iskreni do same sebe sebi in do ljudi, ki vas poslušajo," ugotavlja Severina.

Vrača se v Slovenijo
Hrvaška pevka, ki konec meseca znova prihaja v prestolnico, kjer bo priredila promocijski koncert ob izdaji DVD-ja Tridesete u živo, kljub pestremu glasbenemu kot zasebnemu življenju ne razmišlja o izdaji biografije. "Mislim, da je na trgu poplava biografij. Te so zdaj začeli pisati ljudje, ki se zelo radi vidijo v časopisih. Nič konkretnega pa niso naredili. Ne razsojam, kaj je vredno ali ne. Vsaka meja vrednega je drugačna," je prepričana Severina.

Severina pred MMC-jevo kamero