Poudarila sta, da je skrb za duševno zdravje v tem času skoraj tako pomembna kot samoosamitev.

"Zadnjih nekaj tednov je bilo napornih za vse," sta zapisala v izjavi. "Najti moramo čas za podporo drug drugemu in načine, kako lahko ohranjamo svoje duševno zdravje. Čudovito je videti zdravstveni sektor, ki se povezuje in želi ljudem pomagati, da na to ne pozabijo tudi v teh časih."

Dodala sta, da lahko z majhnimi koraki vsi postanemo bolj pripravljeni na čase, ki sledijo.

Vojvoda in vojvodinja Cambriška sta bila tako v zadnjih tednih v rednem stiku z organizacijami, s katerimi tudi sicer sodelujeta, saj želita podrobneje razumeti težave, s katerimi se spopadajo v času novega koronavirusa.

Poudarila sta, kako zelo pomembno je, da so smernice v povezavi z duševnim zdravjem v času koronavirusne bolezni 19 v koraku s časom in da ponujajo konkretne nasvete, kako ga ohranjati.

V sklopu izjave sta javnosti ponudila tudi redek vpogled v Kensingtonsko palačo in na fotografijah delila redke utrinke dnevnega sodelovanja z omenjenimi organizacijami.

V zahvalo zdravstvenim delavcem vključeni njuni otroci

V zahvalo vsem zdravstvenim delavcem pa je kraljevi par vključil tudi svoje tri otroke – Georgea, Charlotte in Louisa, ki so skupaj zaploskali vsem, ki se v teh težkih časih trudijo za zdravje javnosti.

V duhu njune objave so britanski mediji izrazili kritiko princu Harryju in Meghan, ki sta na družbenem omrežju Instagram objavila zgolj "neosebno kratko tekstovno sporočilo na črni podlagi".