Potniki letala družbe FlyBe na poletu iz Norwicha so osupnili, ko so po pristanku v Aberdeenu na letališki stezi nenadoma dojeli, da je družinica, ki koraka po letališki stezi, pravzaprav kraljeva.

Očka, ki je sam nosil štiri torbe in njegove roke pa se je nato oklenil še sin, je bil bodoči angleški kralj. Za Williamom in starejšim bratcem Georgeem je skakljala princesa Charlotte, nekaj korakov za njimi pa je hodila še vojvodinja Cambriška, ki je sama nosila malega Louisa. Ob njej je bila še družinska varuška Maria Teresa Turrion Borrallo.

"Med poletom se mi je zazdelo, da vidim znani obraz, vendar sem mislil, da je neki nogometaš," je eden od potnikov pozneje povedal za tabloid The Sun. Družinica se je namreč med potnike pomešala povsem neopazno, šele ko so na letališki stezi zagledali dva črna range roverja, so postali pozorni.

Na Škotsko sta William in Kate pripotovala na tradicionalni sklepni del počitnic, ki ga skupaj s kraljico Elizabeto II. preživijo na gradu Balmoral. Foto: EPA
Na Škotsko sta William in Kate pripotovala na tradicionalni sklepni del počitnic, ki ga skupaj s kraljico Elizabeto II. preživijo na gradu Balmoral. Foto: EPA

Primerjava stroškov
Britanski mediji so hitro izračunali, da vozovnica za omenjeni polet stane 73 funtov (80 evrov) na osebo in hitro spomnili, da je druga mlada družinica modre krvi na letošnjih počitnicah uporabila zasebno letalo, katerega najem stane 20 tisočakov.

Tega je Williamovemu bratu Harryju in njegovi soprogi Meghan Markle sicer plačal pevec Elton John, a mediji so vseeno besneli, da tako zagrizena borca za okolje tovrstnega prevoza ne smeta uporabljati, saj je na osebo ustvarilo sedemkrat več izpustov kot komercialno letalo.