Luke Perry je kratek uspeh doživel v seriji Oz, a so ga v nanizanki živega zazidali in zažgali in kariera je spet v zatonu. Foto: AP
Luke Perry je kratek uspeh doživel v seriji Oz, a so ga v nanizanki živega zazidali in zažgali in kariera je spet v zatonu. Foto: AP
Luke Perry in Jennie Garth v seriji What I like About You
V seriji What I like About You sta Luke in Jennie obudila spomine na čase Dylana in Kelly. Foto: WB

Luke Perry, nekdanji maneken za kavbojke, bo za vedno ostal znan kot seksi upornik na motorju, Dylan McKay.
Ne glede na to, da si je danes 41-letni igralec po Beverly Hillsu izbiral popolnoma drugačne, celo provokativne vloge, ki naj bi otresle podobo najstniškega idola.

Jeremiah in igral gostujoče vloge v številnih TV-nanizankah – Family Guy, Simpsonovi, Vsi županovi možje, Will in Grace (v zadnjih dveh je igral homoseksualca).

Ponovno Dylan in Kelly
Poskus, da bi dobil stalno službo, je propadel skupaj s serijo Windfall, zato se je Luke vrnil k gostovanju. V težko pričakovani epizodi serije What I Like About You se je ponovno združil z nekdanjo soigralko iz Beverly Hillsa, Jennie Garth.

Epizoda je bila nekakšna parodija BH-ja, saj je Lukov lik trdil, da je hodil z Valino (Garth) najboljšo prijateljico, ko sta se z Val zapletla. Ob tem so ustvarjalci še zavrteli odjavno špico Beverly Hillsa in iluzija na trikotnik Brenda-Kelly-Dylan je bila popolna.

Leta 2004 se je Perry preizkušal na londonskih odrskih deskah v gledališki predelavi Ko je Harry srečal Sally. Igralec je danes ločen in ima dva otroka, Jacka in Sophie, nedavno pa so ga romantično povezovali z oskarjevko Renee Zellweger.

Kaja Sajovic