Fotografu je za
Fotografu je za "škodljivo in boleče dejanje" močno žal. Foto: Reuters

An Le, fotograf vietnamskega rodu, ki sicer deluje v New Yorku, je pojasnil, da je imel končno dovolj časa, da je premislil o celotnem incidentu. "Zdaj se zavedam napake, ki sem jo storil, in bi to priložnost rad izkoristil za opravičilo Nyong'ovi in vsem tistim, ki sem jih tako ali drugače užalil."

"Nikogar nisem želel prizadeti. Šele zdaj vem, zakaj je bilo retuširanje tiste fotografije zelo škodljivo in boleče dejanje," je zapisal. "Tudi sam sem priseljenec, zato je moja dolžnost, da se zavzemam za lepoto raznolikosti v tej industriji. V prihodnosti bi rad to še močneje izrazil tudi v svojem delu."

Ob tem pa poudarja, da fotografije ni retuširal zaradi sovražnosti, temveč zaradi lastne ignorance in brezčutnosti. Priložnost je izkoristil še za zahvalo Nyong'ovi za osvetlitev te pomembne težave, še poroča The Telegraph.

Nyong'ova je sicer na Instagramu objavila tako originalno kot retuširano fotografijo. "Sprejemam svoj naravni videz, čeprav sem odraščala v svetu, kjer sem bila prepričana, da lepotni standard predstavljajo bela polt in ravni lasje. Toda zdaj se zavedam, da je čudovita tudi tako moja temna polt kot tudi moji skodrani lasje," je poudarila v objavi.