Lara Gut - največja Valonova navijačica. Foto: EPA
Lara Gut - največja Valonova navijačica. Foto: EPA
Valonove kopačke z všitim Larinim imenom. Foto: EPA
Behrami proti Neymarju. Reprezentanci Švice in Brazilije sta v Rostovu remizirali. Foto: EPA

Albanskim staršem na Kosovu rojeni Behrami na svetovnem prvenstvu v Rusiji igra za švicarsko reprezentanco, na tekmi proti Braziliji pa je igral do 71. minute. Ekipi sta se sicer razšli z remijem 1:1, Valon pa je takoj po koncu tekme planil v Larin objem.

"Pojdi, kamor te nosi srce. #ponosna nate #midva," je na svojem Instagramu ob objavi fotografije objema zapisala Gutova.

"Midva"
Behrami ji je podporo vrnil tako, da si je na svojo desno kopačko všil napis "Lara #midva". "Sanjski športni par" Švice je sicer ljubezensko razmerje na družabnih omrežjih potrdil šele konec maja, z dopustniško fotografijo ob robu bazena in pripisom "Včasih slediti srcu pomeni izgubiti pamet <3 @laragut".

Behrami je ob tem povedal, da ju je preprosto "vse več ljudi želelo videti skupaj na fotografijah".

Le nekaj dni pred Behramijevim odhodom v Rusijo si je zaljubljeni par skupaj tudi ogledal dirko formule E v Zürichu.

Selitev s Kosova v Švico
Ko je bilo Behramiju pet let, se je s starši preselil v Švico, natančneje, v kanton Ticino, od koder je doma tudi Lara Gut.

33-letni nogometaš in 27-letna smučarka sta uradno par od marca letos, a so ju v Behramijevem ferrariju opazili skupaj že konec lanskega leta, ko je bil nogometaš še poročen z Eleno Bonzanni, italijansko manekenko in TV-voditeljico, s katero ima dve hčerki. Zakonca sta se po več kot desetletju zveze razšla februarja.

"Našla sem ljubezen"
Gutova je marca, po koncu sezone, zvezo razkrila v čustvenem zapisu na Facebooku, kjer je med drugim razkrila, da je sploh prvič zaljubljena in da je prav romantična zveza tisto, kar ji je manjkalo ves ta čas v življenju, da se je vedno počutila neizpopolnjeno. Plavolaso Švicarko je to sezono močno potrlo, da ji ni uspelo na olimpijskih igrah v Pjongčangu priti do več kot enega brona.

"Z Valonom sem odkrila moč, ko si v dvoje, ko imaš nekoga ob sebi, ki te drži za roko in te nikdar ne pusti same. Lansko poletje me je prijatelj vprašal, ali sem zaljubljena. Nisem, sem mu odgovorila. Rekel mi je, da si želi, da bi se mi kmalu zgodila ljubezen, ker je to najlepša stvar na svetu. Prav si imel, Dani, zdaj vem, o čem si govoril, in Valon resnično je najboljše, kar bi se mi lahko zgodilo," je zapisala Gutova.

Kaj je na to porekel nekdanji italijanski smučar, zdaj pa smučarski inštruktor Simone Eydallin, s katerim je bila Lara v zvezi med letoma 2010 in 2015, ni znano.

Švica se bo na svetovnem prvenstvu v petek pomerila z reprezentanco Srbije.

Vai dove ti porta il cuore... #proudofyou #noi @valonbera

A post shared by Lara Gut (@laragutofficial) on Jun 18, 2018 at 7:15am PDT

Sometimes,following your heart means losing your mind @laragutofficial

A post shared by Valon Behrami (@valonbera) on May 27, 2018 at 10:02am PDT

The good things in life are better with you @valonbera

A post shared by Lara Gut (@laragutofficial) on Jun 10, 2018 at 11:44am PDT

#noi #goodmorning

A post shared by Lara Gut (@laragutofficial) on Jun 16, 2018 at 8:45pm PDT