Meghan Markle in princ Harry sta takole pomahala zbranim ob odhodu na poročni sprejem, ki ga je gostil Harryjev oče, princ Charles. Foto: Reuters
Meghan Markle in princ Harry sta takole pomahala zbranim ob odhodu na poročni sprejem, ki ga je gostil Harryjev oče, princ Charles. Foto: Reuters
Meghan ima od danes dalje svoj profil na uradni strani britanske monarhije. Foto: royal.uk

Uradni profil 36-letne nekdanje ameriške igralke navaja njene dosežke, pri čemer še posebej izpostavlja njen citat s konference Združenih narodov v New Yorku leta 2015: "Ponosna sem, da sem ženska in feministka."

Spletna stran navaja, da je bila novopečena vojvodinja že od rosnih let "globoko ozaveščena o socialnih vprašanjih in se je aktivno udejstvovala v dobrodelnosti".

"Pri 11 letih je uspešno lobirala pri podjetju, da spremeni svoj televizijski oglas, v katerem so za prodajo pralnega praška uporabili seksističen jezik," še pišejo.

Poudarjena dobrodelnost
Na portalu monarhije, kjer je potrjeno, da bo vojvodinja Sussekška od zdaj naprej "v službi kraljice", je poudarjeno tudi, da je Meghan delala kot prostovoljka v menzi za brezdomce v revnem delu Los Angelesa, te "rane izkušnje pa so pomagale oblikovati njeno življenjsko predanost tematikam, kot sta družbena pravičnost in opolnomočenje žensk".

Prav njeno dobrodelno udejstvovanje je močno izpostavljeno, med drugim navajajo, da je leta 2015 postala ZN-ova ambasadorka za politično udejstvovanje žensk, leta 2016 pa postala svetovna ambasadorka dobrodelne organizacije World Vision.

Medeni tedni čakajo
Življenje na Windsorskem dvoru se po sobotni poroki in veličastnemu sprejemu, na katerem je kar mrgolelo hollywoodskih zvezdnikov, sicer počasi vrača v ustaljene tirnice.

Mladoporočenca sta se zdaj umaknila v svoj novi dom tik ob Kensingtonski palači, medene tedne pa sta za nekaj časa odložila, da se najprej dodobra uvedeta v svoje nove obveznosti, prvi uradni angažma zakoncev pa bo jutrišnja vrtna zabava v Buckinghamski palači za 70. rojstni dan princa Charlesa.

Kot poročajo britanski mediji, naj bi sicer na medene tedne odpotovala "kmalu" in čeprav njuna destinacija še ni znana, se največkrat omenja Afriko, saj sta za svoj prvi skupni romantični oddih lani avgusta izbrala Bocvano, ki je Harryju še posebej pri srcu.