Charlotte Monaška se je s pet let starejšim Dimitrijem zaročila lani. Foto: Reuters
Charlotte Monaška se je s pet let starejšim Dimitrijem zaročila lani. Foto: Reuters
Charlotte z zaobljenim trebuščkom. Foto: EPA
Lepa članica monaškega dvora je bila pred Rassamom v zvezi s komikom Gadom Elmalehom. Foto: Reuters

Novorojenček je že sedmi vnuk za 61-letno monaško princeso Caroline in tretji rojen letos – aprila je svojega tretjega otroka, Maxa, dobil Charlottin starejši brat Andrea, maja pa se je drugega otroka, sina Francesca, razveselil še mlajši brat Pierre.

32-letna Casiraghijeva je rodila v bolnišnici kneginje Grace, imenovani po njeni babici, Grace Kelly, ki je postala kneginja po poroki z monaškim knezom Rainierjem leta 1956.

Zaroka po le treh mesecih
37-letni Dimitri Rassam je sin francoske igralke in manekenke Carole Bouquet, s Charlotte pa sta postala par prek skupnih prijateljev, ki so ju po nekaj letih, ko se nista videla, povezali za božično večerjo v Parizu decembra 2016.

Zaročila sta se le tri mesece pozneje, na romantičnem smučarskem oddihu.

Casiraghijeva zaroke ni uradno naznanila, je pa nosila zgovorni diamantni zaročni prstan, ko se je z Rassamom lansko pomlad udeležila prvega skupnega dogodka v Monaku, vsakoletnega plesa vrtnic.

Kot poroča revija People, se zdaj par in njuni družini dogovarjajo glede datuma poroke spomladi prihodnje leto – šlo naj bi za dva poročna obreda, najprej civilnega v Monaku, ki bi mu sledila še večja družinska poroka na prostranem vinogradu Bouquetove na italijanskem otoku Pantelleria.

Oba bosta v zakon pripeljala otroka
"Charlotte je zelo srečna," je za revijo povedal dobro obveščeni vir. "Dimitri je zelo dober fant in v bistvu se že dolgo poznata. Vrsto let sta bila kolega."

Casiraghijeva, enajsta v vrsti za monaški prestol, ima že štiriletnega sina iz prejšnje zveze s 47-letnim komikom Gadom Elmalehom, medtem ko ima Rassam sedemletno hčerko iz svojega prejšnjega zakona s 33-letno rusko manekenko Masho Novoselovo.

Lepa Charlotte je sicer diplomirana filozofinja in uspešna jahalka, zadnja leta pa dela kot založnica revij. Včasih je bila tudi obraz modne hiše Gucci.

Rassam dela kot filmski producent, rojen pa je bil v zvezi Bouquetove s prav tako filmskim producentom Jean-Pierrom Rassamom.
Par je bil v zvezi le tri leta, do leta 1985, ko so 43-letnega Rassama našli mrtvega v njegovi sobi v pariškem hotelu Plaza Athénée. Vzrok smrti je bil prevelik odmerek barbiturata.

Bouquetova, ki je bila pozneje kar nekaj let v zvezi s filmskim zvezdnikom Gérardom Depardieujem, za Rassama pravi, da je bil ljubezen njenega življenja.