Princ William. Foto: Reuters
Princ William. Foto: Reuters

Po poročanju časopisa Sun je 38-letni princ diagnozo obdržal zase, da ne bi ustvaril preplaha med Angleži. Drugi v vrsti za britanski prestol tako ni nikomur povedal, da je bil njegov izvid testa pozitiven, "ker so se dogajale pomembne zadeve in ni želel, da kogar koli skrbi", navaja Sun.

Williama so oskrbeli kraljevi zdravniki, pri tem pa je sledil vsem vladnim navodilom in se je samoosamil na družinskem domu Anmer Hall v Norfolku.

Princ je sicer kljub samoosamitvi aprila opravil 14 obveznosti po telefonu in v videoklicih.

Princ s soprogo Kate. : Reuters
Princ s soprogo Kate. : Reuters

Charles je bolezen prebolel brez posledic

Princ Charles se je z virusom okužil marca in z blagimi simptomi preživel teden dni v samoosamitvi na Škotskem. Njegova soproga Camilla, vojvodinja Cornwallska, je bila negativna, se pa je 14 dni preventivno samoosamila.

71-letni prestolonaslednik je pozneje dejal, da "jo je odnesel kar zlahka", tako voh kot okus pa sta se mu naglo povrnila.

S koronavirusom se je aprila okužil tudi britanski premier Boris Johnson, pri katerem pa je bilo stanje resnejše in so ga zdravili na oddelku za intenzivno nego.

Novico o okužbi princa Williama so sporočili v času, ko Anglija vstopa v drugo popolno zaprtje, ki naj bi trajalo mesec dni.

V nedeljo so v Veliki Britaniji odkrili 23.254 novih okužb, s čimer se je skupno število okužb od začetka pandemije povzpelo na 1.034.914. V zadnjih 24 urah je umrlo 162 bolnikov, ki so v zadnjih 28 dneh imele pozitiven test na virus, skupno tako 46.717 ljudi.