Serena in Venus sta po 15 minutah dvoboj predali. Foto: Reuters
Serena in Venus sta po 15 minutah dvoboj predali. Foto: Reuters
Serena Williams
Serena se bo še ta teden vrnila domov na Florido. Foto: Instagram

Novico je prvi objavil nemški tabloid Bild, ki trdi, da je 32-letna ameriška zvezdnica zanosila s svojim trenerjem, Francozom Patrickom Mouratogloujem, s katerim sta v zvezi slabi dve leti, čeprav tega uradno še nista povedala. Muratoglou izjav ne daje, dejal je le, da Serene po porazu v tretjem krogu posameznic, ko je presenetljivo izpadla proti Francozinji Alize Cornet, ni videl dva dni.

Teniški komentatorji trdijo, da je bilo Serenino obnašanje na igrišču med dvobojem dvojic, ko sta se s sestro Venus pomerili proti paru Kristina Barrois - Stefanie Voegele, nekaj najbolj nenavadnega, kar so kadar koli videli v tenisu. Serena je bila že med ogrevanjem videti povsem brez moči, ko je pri izidu 0:2 v prvem nizu servirala, pa je izvedla najbolj čudno serviranje v zgodovini teniške igre. Storila je same dvojne napake, pri tem, da so bili vsi udarci povsem zgrešeni - ali je žogica komaj prišla do mreže ali pa je priletela dober meter zunaj servisne črte. Nato se je usedla, padla v jok in predala dvoboj.

Pozneje je na Instagramu objavila svojo fotografijo, ko počiva na kavču, in zapisala, da jo je na kolena spravil virus, tudi njena starejša sestra Venus je dejala, da je bila povsem oslabljena zaradi virusne bolezni. Pojavila so se namreč celo ugibanja, da je Serena odigrala bizaren prizor, da bi lahko zapustila turnir. Njena polsestra Isha Price pa je dejala, da Serena po porazu proti Cornetovi ni jedla veliko in da je to njeno telo oslabilo.

"Mislim, da je jasno, da gre za izmišljeno zgodbo"
A kmalu se je oglasila legendarna igralka Martina Navratilova, devetkratna zmagovalka Wimbledona, ki Serenini zgodbi o virusu ne verjame. "Vse skupaj je bilo zelo mučno. Mislim, da ni šlo za virus oziroma kar koli že govorijo, da je bilo narobe. Mislim, da je vsem jasno, da je ta zgodba izmišljena. Ne vem, za kaj gre, a upam, da bo Serena kmalu v redu. Predvsem pa mi ni jasno, kako in zakaj se je sploh prikazala na igrišču ..."

Nekdanja ameriška tenisačica Tracy Austin je dejala: "To je bilo najbolj čudnih 15 minut, kar sem jim bila priča na teniškem igrišču." Avstralska specialistka za igro dvojic Pam Shriver pa se je vprašala: "Ali je bila vsa drama v resnici zaigrana?"

Sestri Williams o zasebnem življenju in svojih partnerjih nikoli ne govorita. Kar dve leti je trajalo, da sta potrdili govorice, da je njun oče Richard pri 70 letih znova postal oče ...

Posnetek Sereninega serviranja, ko je komaj odbijala žogico in bila videti povsem na tleh, si oglejte spodaj.