Harry in Meghan sta par od leta 2016, zaročila pa sta se novembra letos. Foto: Reuters
Harry in Meghan sta par od leta 2016, zaročila pa sta se novembra letos. Foto: Reuters

Iz Kensingtonske palače so sporočili datum najtežje pričakovane poroke prihodnjega leta. Princ Harry in njegova zaročenka, ameriška igralka Meghan Markle, se bosta poročila 19. maja 2018. Poroka bo potekala v kapeli sv. Jurija na Windsorskem gradu, skupaj s preostalo kraljevo družino pa se je bo udeležila tudi 91-letna kraljica Elizabeta II.

Pred poroko bodo Meghan, ki je protestantka, sprejeli tudi v Anglikansko cerkev, za kar bo morala opraviti krst in birmo. Poleg tega bo dobila britansko državljanstvo, vendar namerava za zdaj obdržati tudi ameriškega. Kot poroča BBC, bo vse stroške poroke, vključno z obredom in pogostitvijo, krila kraljeva družina.

O tem, da se bosta 33-letni princ in 36-letna ameriška igralka poročila maja, je javnost začela ugibati že takoj po obvestilu, da je par zaročen. April bo za kraljevo družino namreč najverjetneje rezerviran za drug veseli dogodek, saj Harryjev starejši brat, britanski princ William, s soprogo Catherine v tistem času pričakuje rojstvo tretjega otroka.