Foto:
Foto:

Igralska smetana se je namreč pretekli četrtek zbrala v Disneyjevi koncertni dvorani na dobrodelnem koncertu, s katerim so zbirali denar za demokratskega kandidata Johna Kerryja.

Zvezda večera je bila prav gotovo Barbra Streisand, ki je s Neilom Diamondom po 24 letih ponovno skupaj zapela hit iz leta 1978 You Don't Bring Me Flowers. Streisandova je zapela tudi priredbo svoje pesmi People, spremenjene posebej za letošnje ameriške volitve.

V njej se norčuje iz vodilne trojice v Beli hiši, Georgea Busha ml., Donalda Rumsfelda in Dicka Cheneyja. Med ostalimi nastopajočimi so bili še Ben Stiller, Esai Morales, Jamie Foxx, Leonardo DiCaprio in Robert De Niro ter pevki Willie Nelson in Angie Stone.

Komedijant Billy Crystal je dogodek označil kot Woodstock za zelo zelo bogate ljudi. Da se ni preveč zmotil, priča podatek, da so organizatorji s koncertom zbrali 5 milijonov ameriških dolarjev denarja, ob čemer je najcenejša vstopnica stala 2.000 dolarjev, najdražja pa kar 25.000 dolarjev. Kljub ne preveč nizki ceni vstopnic pa je bil koncert razprodan, čeprav se mnogo donatorjev sploh ni pokazalo med zbrano smetano.